Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η αναγέννηση της αμερικανικής βιομηχανίας

Η Goldman Sachs Research παρακολουθεί περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε επενδύσεις στη μεταποίηση και τις υποδομές που έχουν ανακοινωθεί, πάνω από 500 δισεκατομμύρια δολάρια εκ των οποίων είναι επενδύσεις μεγάλων έργων (μεγαλύτερες από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μέγεθος). Αυτά περιλαμβάνουν εργοστάσια ημιαγωγών (222 δισεκατομμύρια δολάρια ή 43%), εργοστάσια ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών (114 δισεκατομμύρια δολάρια ή 22%) και έργα καθαρής ενέργειας (86 δισεκατομμύρια δολάρια ή 17%).

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι αναλυτές της Goldman Sachs Research Joe Ritchie, Vivek Srivastava και Aanvi Patodia αναμένουν αναγέννηση της αμερικανικής βιομηχανίας και αύξηση των παραγγελιών εξοπλισμού για αυτά τα έργα φέτος.

Αντί να εξετάζει μόνο τα έργα που έχουν ανακοινωθεί, η Goldman Sachs Research εξέτασε μεμονωμένα έργα που έχουν σπάσει έδαφος από το 2021 για να κατανοήσει το χρονοδιάγραμμα των χρονοδιαγραμμάτων κατασκευής και τυχόν αυξημένο κόστος.

Η δραστηριότητα των έργων, ένα υποσύνολο ανακοινωθέντων έργων που έχουν ήδη ανοίξει έδαφος για κατασκευή, βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια τόσο το 2022 όσο και το 2023, σε σύγκριση με περίπου 23 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μεταξύ 2011 και 2021. Ωστόσο, η ανάπτυξη του έργου βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια και μόνο ένα μικρό ποσοστό των παραγγελιών εξοπλισμού έχει αναγνωριστεί μέχρι στιγμής.

Χρειάστηκε περισσότερος χρόνος από τον αναμενόμενο για ορισμένα από αυτά τα μεγάλα έργα να μεταφραστούν σε παραγγελίες εξοπλισμού λόγω της φύσης της εργασίας. Ένα τυπικό μη οικιστικό κατασκευαστικό έργο διαρκεί 18-24 μήνες από την έναρξη της παραγωγής, ενώ ένα εργοστάσιο ημιαγωγών διαρκεί συνήθως 36-60 μήνες. Οι πάροχοι εξοπλισμού θα πρέπει να δουν αύξηση των παραγγελιών από αυτά τα έργα κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την Goldman Sachs Research.

Το Τέξας είναι η κορυφαία πολιτεία όσον αφορά τα έργα που έχουν σπάσει έδαφος (με περίπου το 25% όλων των έργων στις ΗΠΑ), οδηγούμενο εν μέρει από εργοστάσια ημιαγωγών από μεγάλους κατασκευαστές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις