Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tim Cook – Apple: Η AI έρχεται στα iPhone μέσα στη χρονιά

Ο CEO της Apple, Tim Cook, με αφορμή την προγραμματισμένη ενημέρωση για τα οικονομικά αποτελέσματα που καλύπτουν το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2024, μίλησε για τις ενέργειες της Apple στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του η Apple επενδύει πολύ χρόνο και μόχθο για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα φέτος.

Είπε επίσης ότι είναι ακλόνητα αφοσιωμένοι στην πρωτοποριακή καινοτομία και επικεντρωμένοι στο να ωθήσουν την τεχνολογία στα όριά της για να εμπλουτίσουν τη ζωή των χρηστών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, ο Cook επέκτεινε τη σύντομη δήλωσή του. «Όσον αφορά τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη», πρόσθεσε, «έχουμε πολλή δουλειά σε εξέλιξη εσωτερικά, όπως έχω αναφέρει προηγουμένως.

Ο Cook λέει ότι η Apple δεν μεταπηδά στην AI μόνο και μόνο για να καλύψει τη διαφορά με την υπόλοιπη βιομηχανία, αλλά ότι η Apple έψαχνε ένα σημείο για την προσθήκη λειτουργιών AI και τώρα το βρήκε.

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν η επερχόμενη έκδοση λογισμικού του iOS18 της Apple ίσως είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση στην ιστορία του iPhone με πολλά χαρακτηριστικά AI. Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα βελτιώσει τη Siri, τον φωνητικό της βοηθό, την εφαρμογή Messages και θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε όλο το λειτουργικό σύστημα σε εφαρμογές όπως το Apple Music, το Pages και πολλά ακόμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις