Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bumble: Νέο AI εργαλείο εντοπίζει και μπλοκάρει τους ψεύτικους λογαριασμούς

Το "Deception Detector" χρησιμοποιεί την τεχνολογία μηχανικής μάθησης προκείμενου να ελέγξει την αυθεντικότητα ενός προφίλ

Ένα νέο AI εργαλείο ονόματι “Deception Detector” λανσάρει το Bumble, με σκοπό να εντοπίσει και να αποκλείσει τους ψεύτικους λογαριασμούς από την dating πλατφόρμα. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, στο πλαίσιο δοκιμών το νέο εργαλείο κατάφερε να μπλοκάρει αυτόματα τους ψεύτικους λογαριασμούς σε ποσοστό 95%.

Οι ψηφιακές απάτες και τα ψεύτικα προφίλ είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους όσων χρησιμοποιούν τα dating apps και όχι άδικα. Στο πλαίσιο της πρόσφατης έρευνας που διεξήγαγε το Bumble το 46% των γυναικών που χρησιμοποιούν το app ανέφεραν ότι ανησυχούν ιδιαίτερα για το εάν οι χρήστες με τους οποίους κάνουν match είναι αληθινοί. Αυτός είναι και ο λόγος που τα περισσότερα dating apps πλέον στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα στους χρήστες τους για να τους προστατεύσουν από φαινόμενα απάτης.

Σε γενικές γραμμές οι ηλεκτρονικές απάτες με πρόσχημα τις ερωτικές σχέσεις έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με μια σχετική έρευνα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ το 2021 χάθηκαν περίπου 547 εκατ. δολάρια από τέτοιου είδους διαδικτυακές απάτες, ποσό αυξημένο κατά 80% σε σχέση με το 2020.

«Το διαδικτυακό τοπίο έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια και βλέπουμε μια αυξημένη ανησυχία σχετικά με την αυθεντικότητα των χρηστών», δήλωσε η CEO του Bumble, Lidiane Jones. « Εστιάζοντας στην online εμπειρία των γυναικών, αναγνωρίζουμε ότι στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης το ζήτημα της εμπιστοσύνης είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Για αυτό και ψάχνουμε συνεχώς νέα μοντέλα για να μειώσουμε το άγχος των χρηστών μας, θέτοντας την τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο», συμπλήρωσε η ίδια.

Όπως αναφέρει η εταιρεία το Deception Detector χρησιμοποιεί την τεχνολογία μηχανικής μάθησης προκείμενου να ελέγξει την αυθεντικότητα ενός προφίλ, ενώ λειτουργεί παράλληλα με την ανθρώπινη υποστήριξη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Bumble λανσάρει κάποιο AI εργαλείο. Το 2019 είχε λανσάρει το “Private Detector”, το οποίο προειδοποιεί τους χρήστες σε περίπτωση που τους σταλεί κάποια φωτογραφία ερωτικού περιεχομένου, ενώ θολώνει αυτόματα την εικόνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις