Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στρατηγική επένδυση της BMW i Ventures στην ZIRX

Σε επένδυση στρατηγικής σημασίας στην ZIRX, μέσω του venture capital “βραχίονα” της BMW iVentures, προχώρησε το BMW Group.

Η ZIRX αποτελεί μια καινοτόμο on-demand υπηρεσία στάθμευσης και οχημάτων που έχει δημιουργηθεί για τους οδηγούς, αποσκοπώντας στον περιορισμό της σύγχυσης που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι οδηγοί στη διαδικασία της εύρεσης χώρου στάθμευσης σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως λ.χ. τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σαν Ντιέγο, το Σαν Φρανσίσκο, το Σιάτλ και την Ουάσινγκτον.

Με τη συγκεκριμένη επένδυση, στο πορτφόλιο της BMW i Ventures βρίσκονται συνολικά 13 startups που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα των υπηρεσιών mobility.

bmwi_P90136159_702x336
“Σταθερό ζητούμενο για την BMW i Ventures είναι η παροχή της απαραίτητης χρηματοδότησης σε παρόχους υπηρεσιών, τις οποίες έχει χαρακτηρίσει πως  διαθέτουν ιδιαίτερα υψηλές πιθανότητες να κάνουν ακόμη πιο ‘έξυπνη’ και ευέλικτη την κίνηση στην πόλη. Υπό αυτό το πρίσμα, η ZIRX χάρη στον συνδυασμό των υπηρεσιών και της τεχνολογίας, απλοποιεί και διευκολύνει σημαντικά τους οδηγούς να παρκάρουν και να φροντίσουν το όχημά τους. Γεγονός, που την αναδεικνύει ως ένα κεντρικό στοιχείο των on-demand υπηρεσιών”, υπογράμμισε ο Ulrich Quay, Managing Director της BMW i Ventures.

zirx_logo_702x3336

Από την πλευρά του, ο Sean Behr, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της ZIRX, επεσήμανε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επένδυση της BMW i Ventures, ενώ ταυτόχρονα ανυπομονούμε να συνεργαστούμε περαιτέρω ώστε να δώσουμε… σάρκα και οστά στο όραμά μας για την απλοποίηση της διαδικασίας parking και υπηρεσιών αυτοκίνησης, πολλαπλασιάζοντας τον βαθμό της ευκολίας τους. Θεωρούμε δε, πως οι μοναδικές on-demand υπηρεσίες της ZIRX, τις οποίες σχεδιάζουμε να ενισχύσουμε στο άμεσο μέλλον, θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αλλαγή της παγκόσμιας αγοράς στάθμευσης, που σε επίπεδα αξίας ξεπερνά τα 41 δισεκ. δολάρια!”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις