Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιγαντιαία χρηματοδότηση της Naspers στην Letgo!

Στα επίπεδα των 100 εκατ. δολαρίων ανήλθαν τα κεφάλαια που κατάφερε να αντλήσει σε πρώτο γύρο χρηματοδότησης η Letgo, μια αμερικανική startup που αναπτύσσει μια m-εφαρμογή για μικρές αγγελίες και η οποία φιλοδοξεί σύντομα να αποτελέσει τον κυρίαρχο του συγκεκριμένου… παιχνιδιού στις ΗΠΑ!

Μάλιστα, ελάχιστους μήνες από την έναρξη της λειτουργίας της έχει να παρουσιάσει τουλάχιστον 2 εκατ. downloads. Σημειώνεται πως τα νέα κεφάλαια διατέθηκαν από την Naspers Limited, μια Νοτιοαφρικανική εταιρεία που δραστηριοποιείται με τα media και την τεχνολογία, η οποία και κατέχει μετοχικό ποσοστό σε μια σειρά από αξιόλογες εταιρείες, όπως λ.χ. την Κινεζική Tencent, την Ινδική Flipkart, την Ρωσική Mail.ru κ.ά. Από τον περασμένο Φεβρουάριο που εμφανίστηκε, οι χρήστες του Letgo έχουν “ανεβάσει” περισσότερες από 500.000 αγγελίες, ανταλλάσσοντας  περίπου 3 εκατ. μηνύματα! Οι δε χρήστες μέσω της εν λόγω εφαρμογής αγοράζουν και πωλούν μια ευρεία γκάμα από αντικείμενα, που περιλαμβάνει από ποδήλατα και έπιπλα μέχρι ρουχισμό, παπούτσια, αυτοκίνητα κ.ά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι το Letgo βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των δωρεάν shopping app στο Google Play όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στις Σουηδία, Τουρκία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ιταλία και Ισπανία. Αν μη τι άλλο, αποδεικνύει τόσο την δυναμική που διαθέτει όσο και τα επόμενα βήματά του σε ότι αφορά τα βήματα της περαιτέρω διεθνούς επέκτασής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις