Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Expedia: Η ταξιδιωτική πλατφόρμα «κόβει» 1.500 θέσεις εργασίας

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι περικοπές εντάσσονται σε γενικότερο πλαίσιο του «εταιρικού και τεχνολογικού» μετασχηματισμού της

Περίπου 1.500 θέσεις εργασίας -σχεδόν το 9% του εργατικού δυναμικού της-ετοιμάζεται να περικόψει η Expedia σύμφωνα με το Reuters. H online ταξιδιωτική πλατφόρμα υποστηρίζει ότι οι περικοπές εντάσσονται σε γενικότερο πλαίσιο του «εταιρικού και τεχνολογικού» μετασχηματισμού της.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Expedia είχε προειδοποιήσει ότι τα έσοδα της αναμένονταν να μειωθούν το 2024, ενώ ανακοίνωσε ότι ο Peter Kern επρόκειτο να αποχωρήσει από τη θέση του CEO.

«Η εταιρεία εξετάζει όλους τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ανακατανέμει τους πόρους της, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι δίνεται προτεραιότητα στα πιο σημαντικά projects», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σε γενικές γραμμές οι ταξιδιωτικές εταιρείες αναμένεται να δουν χαμηλότερα έσοδα το 2024, καθώς μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση για ταξιδιώτικες υπηρεσίες δεν θα είναι τόσο υψηλή φέτος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Booking Holdings προέβλεψε μια σχετικά αργή ανάπτυξη στις κρατήσεις, με τη ζήτηση για ταξιδιωτικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ να σταθεροποιείται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις