Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άμπου Ντάμπι: Εξετάζει νέα επένδυση στο εγχείρημα κατασκευής τσιπ της OpenAI

Το MGX ιδρύθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα με στόχο να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και των ημιαγωγών

Το MGX ένα από τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά funds του Άμπου Ντάμπι εξετάζει μια νέα πιθανή επένδυση στο εγχείρημα κατασκευής τσιπ της OpenAI, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Υπενθυμίζουμε ότι το MGX ιδρύθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και έχει ως ιδρυτικούς εταίρους το κρατικό επενδυτικό ταμείο Mubadala Investment και την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης G42. Στόχος του νέου fund είναι να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και των ημιαγωγών, ενώ ο προϋπολογισμός που διαχειρίζεται θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 100 δισ. δολάρια σε λίγα χρόνια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση του ζητήματος, το MGX και η OpenAI βρίσκονται σε πρώιμες συζητήσεις για μια νέα επένδυση, καθώς η OpenAI θέλει να προχωρήσει με το σχέδιο κατασκευής των δικών της chip Τεχνητής Νοημοσύνης.

Σε γενικές γραμμές τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν ως στόχο να γίνουν παγκόσμιος κόμβος Τεχνητής Νοημοσύνης έως το 2030. Μιλώντας στους Financial Times για το θέμα, ο υπουργός για την Τεχνητή Νοημοσύνη των ΗΑΕ, Omar bin Sultan Al Olama δήλωσε ότι η AI Startup του Ίλον Μασκ, xAI, ίσως ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει και εκείνη κάποιο άνοιγμα στην περιοχή.

«Εκτιμώ ότι ο Μασκ θα μπορούσε στο μέλλον να κάνει κάποια επένδυση στην περιοχή μας, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της οικονομίας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Al Olama.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις