Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nissan και Honda ενώνουν τις δυνάμεις τους για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

Στόχος των δύο ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών είναι να προωθήσουν την καινοτομία και να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο ανταγωνισμό

Οι εταιρείες Nissan και Honda θα συνεργαστούν στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, με στόχο οι δύο ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες να προωθήσουν την καινοτομία και να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο ανταγωνισμό.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε σε δελτίο τύπου, στο οποίο ο CEO της Nissan, Makoto Uchida και ο CEO της Honda, Toshihiro Mibe, επιβεβαίωσαν τις προθέσεις τους για συνεργασία. Ωστόσο, υπάρχει και το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας στην ανάπτυξη κοινών κινητήριων συστημάτων και μπαταριών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο εταιρειών «για την περαιτέρω επιτάχυνση των προσπαθειών προς την κατεύθυνση της ουδετερότητας των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και των μηδενικών θανάτων από τροχαία ατυχήματα, θα είναι απαραίτητη η ενίσχυση των περιβαλλοντικών τεχνολογιών και της ηλεκτροκίνησης, καθώς και η ανάπτυξη λογισμικού».

Η συνεργασία προέρχεται ως απάντηση στην ανάγκη των εταιρειών να επιταχύνουν την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και να μειώσουν το κόστος παραγωγής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις