Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tesla: Αυξάνει την τιμή του Model Y στην Ευρώπη

Η τιμή του Model Y θα αυξηθεί κατά 2.000 ευρώ σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες από τις 22 Μαρτίου

Η Tesla ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την τιμή του Model Y κατά 2.000 ευρώ σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες από τις 22 Μαρτίου.

Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή (15/3) η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει ότι θα αυξήσει τις τιμές για όλα τα αυτοκίνητα Model Y στις ΗΠΑ κατά 1.000 δολάρια την από την 1η Απριλίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση τιμών για τα Model Y στην αμερικανική αγορά, καθώς είχε προηγηθεί η αύξηση κατά 1.000 δολάρια που είχε πραγματοποιήσει η Tesla την 1η Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περιθώρια κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν πληγεί σημαντικά από τον πόλεμο τιμών με τους ανταγωνιστές της, ο οποίος έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο.

Μάλιστα, τον Ιανουάριο, η εταιρεία προειδοποίησε ότι αναμένει «ιδιαίτερα χαμηλότερη» αύξηση των πωλήσεων φέτος, καθώς θα επικεντρωθεί στην παραγωγή του νέου EV μοντέλου επόμενης γενιάς, με την κωδική ονομασία «Redwood».

«Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα: τα εργοστάσια πρέπει να έχουν συνεχή παραγωγή για να είναι αποδοτικά, αλλά η ζήτηση των καταναλωτών είναι εποχική», είχε δηλώσει ο CEO της Tesla, Ίλον Μασκ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις