Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η FTX πουλάει τις μετοχές της στην Anthropic για 880 εκατ. δολάρια

Η πλειοψηφία των μετοχών της Anthropic πήγε στο ATIC Third International Investment Co., μια εταιρεία που σχετίζεται με το Mubadala, το κρατικό ταμείο του Άμπου Ντάμπι

Η FTX, το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, ολοκλήρωσε το deal για την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών της στην AI Startup, Anthropic, έναντι 884 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με το CNBC.

Πιο αναλυτικά, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία των μετοχών της Anthropic πήγε στο ATIC Third International Investment Co., μια εταιρεία που σχετίζεται με το Mubadala, το κρατικό ταμείο του Άμπου Ντάμπι. Το σύνολο των μετοχών που απέκτησε η συγκεκριμένη εταιρεία φτάνει τα 500 εκατ. δολάρια.

Την ίδια ώρα, ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής των μετοχών της Anthropic ήταν η Jane Street, η επενδυτική εταιρεία στην οποία εργαζόταν ο ιδρυτής της FTX, Sam Bankman Fried, πριν ιδρύσει την Alameda Research. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Jane Street ετοιμάζεται να αγοράσει μετοχές αξίας 100 εκατ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Anthropic είχαν αναδειχθεί σε ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της FTX, εν μέσω της «κατάρρευσης» της το 2022, μετά τις αποκαλύψεις για παράνομες δραστηριότητες.

Υπό την ηγεσία του Bankman Fried η FTX είχε επενδύσει περίπου 500 εκατ. δολάρια στην Anthropic αποκτώντας περίπου το 8% της εταιρείας. Τον Δεκέμβριο του 2023 η συνολική αξία της Anthropic «εκτινάχθηκε» στα 18 δισ. δολάρια, με τις μετοχές της FTX να φτάνουν τα 1.4 δισ. δολάρια σε αξία.

Η FTX προσπαθούσε εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα να πουλήσει το μερίδιο της στην Anthropic, σε μία προσπάθεια να αποπληρώσει τους πελάτες που έχασαν τα χρήματά τους όταν κατέρρευσε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Sam Bankman Fried, έχει κριθεί ένοχος από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης μεταξύ άλλων για τις κατηγορίες της οικονομικής απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις