Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Metaview: Συγκεντρώνει 7 εκατ. δολάρια για λογισμικό που στηρίζεται σε AI και αυτοματοποιεί τη διαδικασία προσλήψεων

Η αγορά AI HR αναμένεται να φτάσει τα 6,18 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

 

Η Metaview, η εταιρεία λογισμικού για προσλήψεις που στηρίζεται σε AI, με έδρα το Λονδίνο, έχει συγκεντρώσει 7 εκατομμύρια δολάρια για το λογισμικό με δυνατότητα LLM που αυτοματοποιεί την περίληψη και την ανάλυση των συνεντεύξεων εργασίας. Η χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί κυρίως στην ανάπτυξη προϊόντων καθώς και στην πρόσληψη περισσότερων μηχανικών.

Ιδρύθηκε το 2018 από τον πρώην επικεφαλής προϊόντων της Uber, Siadhal Magos (CEO) και τον πρώην επικεφαλής μηχανικής της Palantir, Shahriar Tajbakhsh (CTO). Το AI της Metaview συνοψίζει τις σημειώσεις συνεντεύξεων και αυτοματοποιεί τις ροές εργασίας στη διαδικασία πρόσληψης για πελάτες όπως οι Brex, Personio, Pleo, On Running, Sony και Quora.

Ο γύρος χρηματοδότησης ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων, με επικεφαλής την Plural, είδε τη συμμετοχή της Coelius Capital και τους υπάρχοντες επενδυτές Vertex Ventures US, Seedcamp και Village Global, καθώς και αγγέλους επενδυτές όπως ο Kyle Parrish και ο Barney Hussey-Yeo, συνιδρυτής της Cleo.

Οι συνεντεύξεις είναι το πιο αδιαφανές μέρος της διαδικασίας πρόσληψης, σύμφωνα με τη Metaview, της οποίας οι υπάρχοντες πελάτες διαπίστωσαν ότι το λογισμικό εξοικονομούσε περίπου 20 ώρες ανά πρόσληψη.

Αυτό επιτρέπει στους υπεύθυνους προσλήψεων και στους διευθυντές προσλήψεων να λαμβάνουν ενημερωμένες, αντικειμενικές αποφάσεις βασισμένες σε δεδομένα, όχι μόνο στη μνήμη. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η εταιρεία σημείωσε αύξηση 2000% στην ανάπτυξη και η αγορά AI HR αναμένεται να φτάσει τα 6,18 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις