Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Samsung ετοιμάζει το τσιπ Mach-1 για να ανταγωνιστεί την NVIDIA στο AI Inference

Ενώ η NVIDIA κατέχει σήμερα δεσπόζουσα θέση, η τεχνολογία αιχμής της Samsung και η πρόσβαση σε προηγμένους κόμβους κατασκευής ημιαγωγών θα μπορούσαν να την καταστήσουν έναν σημαντικό ανταγωνιστή. 

Κατά τη διάρκεια της 55ης ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της, η Samsung Electronics ανακοίνωσε την είσοδό της στην αγορά επεξεργαστών AI με την επερχόμενη κυκλοφορία των τσιπ επιτάχυνσης Mach-1 AI στις αρχές του 2025.

Ο τεχνολογικός γίγαντας της Νότιας Κορέας αποκάλυψε τα σχέδιά του να ανταγωνιστεί καθιερωμένους παίκτες όπως η NVIDIA. Η γενιά τσιπ Mach-1 είναι ένας σχεδιασμός ολοκληρωμένου κυκλώματος για συγκεκριμένη εφαρμογή (ASIC) εξοπλισμένος με μνήμη LPDDR που οραματίζεται να υπερέχει σε εφαρμογές υπολογιστών αιχμής. Ενώ η Samsung δεν στοχεύει να ανταγωνιστεί άμεσα τις εξαιρετικά high-end λύσεις AI της NVIDIA, όπως το H100, το B100 ή το B200, η στρατηγική της εταιρείας επικεντρώνεται στη χάραξη μιας θέσης στην αγορά, προσφέροντας μοναδικά χαρακτηριστικά και βελτιώσεις απόδοσης στο edge/

Σύμφωνα με το SeDaily, τα τσιπ Mach-1 διαθέτουν ένα πρωτοποριακό χαρακτηριστικό που μειώνει σημαντικά τις απαιτήσεις σε memory badwidth για εξαγωγή συμπερασμάτων σε περίπου 0,125x σε σύγκριση με τα υπάρχοντα σχέδια. Αυτή η καινοτομία θα μπορούσε να δώσει στη Samsung ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όσον αφορά την απ και την απόδοση και την οικονομική αποδοτικότητα. Καθώς η ζήτηση για συσκευές και υπηρεσίες που λειτουργούν με AI συνεχίζει να αυξάνεται, η είσοδος της Samsung στην αγορά AI τσιπ  αναμένεται να εντείνει τον ανταγωνισμό και να οδηγήσει την καινοτομία στον κλάδο. Ενώ η NVIDIA κατέχει σήμερα δεσπόζουσα θέση, η τεχνολογία αιχμής της Samsung και η πρόσβαση σε προηγμένους κόμβους κατασκευής ημιαγωγών θα μπορούσαν να την καταστήσουν έναν σημαντικό ανταγωνιστή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις