Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κίνα: 56 Startups έγιναν «μονόκεροι» το 2023

Οι κινεζικοί «μονόκεροι» δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, των ημιαγωγών, αλλά και της παραγωγής νέων μορφών ενέργειας

56 κινεζικές Startups έγιναν «μονόκεροι» το 2023, καθώς μία νέα επιχείρηση ιδρυόταν  στην χώρα κάθε εβδομάδα την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την έρευνα Hurun Global Unicorn Index 2024, που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Με τον όρο «μονόκεροι» περιγράφονται οι νεοφυείς επιχειρήσεις με αξία μεγαλύτερη από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η έρευνα Global Unicorn Index 2024  εξετάζει στην κατανομή των νεοφυών επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, κατανέμοντας τις παραπάνω επιχειρήσεις που δεν έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 1.453 επιχειρήσεις unicorn σε παγκόσμιο επίπεδο, με συνολική κεφαλαιακή αξία 4,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (4,24 τρισεκατομμυρίων ευρώ).

Μόνο στην Κίνα δραστηριοποιούνται 340 επιχειρήσεις unicorn, με τη χώρα να κατέχει την δεύτερη θέση παγκοσμίως, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση, με συνολικό αριθμό 703 επιχειρήσεων.

Οι κινεζικές επιχειρήσεις unicorn δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, των ημιαγωγών (τσιπ), αλλά και της παραγωγής νέων μορφών ενέργειας, σύμφωνα με την ίδια αναφορά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις