Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Telness Tech: Χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ για ψηφιακές λύσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών

Η Telness Tech επιτρέπει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας που βασίζονται στο cloud και σε άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών να λανσάρουν πλήρως ψηφιακές λύσεις με επίκεντρο τον χρήστη.

Η Telness Tech με έδρα τη Στοκχόλμη, μια εταιρεία λογισμικού για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από δύο μεγαλύτερους μετόχους – την Industrifonden και τη Viltor (JCE Group).

Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην Telness Tech να επιταχύνει τη διεθνή επέκταση, ειδικά στις ΗΠΑ. Επιπλέον, δύο από τους ιδρυτές της Telness και της Telness Tech έχουν ανταλλάξει επιχειρησιακούς ρόλους για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις επεκτεινόμενες δραστηριότητες της εταιρείας. Ο ιδρυτής Jonas Cedenwing έγινε Chief Operating Officer, ηγούμενος της διεθνούς επέκτασης της εταιρείας σε νέες ηπείρους και η Martina Klingvall έγινε CEO της Telness Tech.

Ιδρύθηκε από τους Martina Klingvall, Carl Sahlin και Jonas Cedenwing το 2016 και η Telness Tech επιτρέπει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας που βασίζονται στο cloud και σε άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών να λανσάρουν πλήρως ψηφιακές λύσεις με επίκεντρο τον χρήστη. Αυτό θα μεγιστοποιήσει την ικανοποίηση των πελατών και θα ελαχιστοποιήσει το OPEX (Operating Experience) μέσω πλήρους αυτοματοποίησης.

Η Telness Tech βοήθησε 11 παρόχους κινητής τηλεφωνίας να αξιοποιήσουν λειτουργικά το λογισμικό τους μέσα σε μόλις έξι εβδομάδες. Με έναν αγωγό αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων SEK (σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα), έχει ήδη υπογράψει πελάτες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις