Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ένα ρομποτικό σκυλί με φλογοβόλο όπλο δημιούργησε η εταιρεία Throwflame

Παρόλο που οι δυνατότητές του είναι εντυπωσιακές, υπάρχει έντονος ηθικός προβληματισμός γύρω από τη χρήση και την ασφάλεια του

Ένα ρομπότ που μοιάζει σαν να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας δημιούργησε η εταιρεία Throwflame. Πιο συγκεκριμένα, η κατασκευαστική εταιρεία που σχεδιάζει φλογοβόλα, δημιούργησε ένα ρομποτικό σκυλί, ονόματι Thermonator.

Ο Thermonator είναι ένα τεχνολογικό εύρημα πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα καθώς είναι εξοπλισμένο με φλογοβόλο όπλο. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία, παρότι φέρνει την επιστήμη ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση προβλημάτων όπως ο έλεγχος πυρκαγιών και η αφαίρεση χιονιού και πάγου, εγείρει σημαντικούς ηθικούς προβληματισμούς.

Ο τετράποδος εφιάλτης, σχεδιάστηκε στην πλατφόρμα ρομπότ Unitree Go1 και διαθέτει ένα φλογοβόλο ARC που μπορεί να εκτοξεύσει φωτιά σε απόσταση 30 μέτρων. Εφοδιασμένο με ένα μείγμα βενζίνης, μπορεί να λειτουργήσει έως και 45 λεπτά. Παρόλο που οι δυνατότητές του είναι εντυπωσιακές, προκύπτουν ταυτόχρονα σοβαρά θέματα ασφαλείας.

Πιο αναλυτικά, το ρομπότ ζυγίζει περίπου 60 λίβρες, κάτι που το καθιστά μια πιθανή απειλή σε διάφορες καταστάσεις. Παρά την ενσωματωμένη αυτόνομη πλοήγηση μέσω καμερών και αισθητήρων, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για απρόοπτα ατυχήματα, αλλά και κακόβουλη ανθρώπινη παρέμβαση.

Η Throwflame εμπορεύεται το Thermonator για διάφορες χρήσεις, ωστόσο η ύπαρξη ενός ρομπότ που εκτοξεύει φλόγα προκαλεί φόβους και ανησυχίες τόσο για την επικινδυνότητα του  για τους ανθρώπους όσο και για το φυσικό περιβάλλον.

Αδιαμφισβήτητα η ανάπτυξη του Thermonator αποτελεί μια υπενθύμιση ότι η ανάπτυξη της τεχνολογία μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις