Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών παρέδωσε έναν κβαντικό μικροεπεξεργαστή 504 qubit

Το νέο υπεραγώγιμο τσιπ περιέχει αριθμό ρεκόρ κβαντικών μπιτ για τα τεχνολογικά δεδομένα της Κίνας

Το Κέντρο Εξέλιξης Κβαντικής Πληροφορικής και Φυσικής, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, παρέδωσε έναν κβαντικό μικροεπεξεργαστή (τσιπ) με υπολογιστική ισχύ 504 κβαντικών μπιτ (qubit) στην εταιρία QuantumCTek Co., Ltd.

Η QuantumCTek Co., Ltd. έχει ηγετική θέση στην κβαντική τεχνολογία των υπολογιστών, ενώ έχει την έδρα της στην επαρχία Ανχουέι που βρίσκεται στην ανατολική Κίνα.

Το νέο υπεραγώγιμο τσιπ περιέχει αριθμό ρεκόρ κβαντικών μπιτ για τα τεχνολογικά δεδομένα της Κίνας, όπως ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η QuantumCTek.

Το τσιπ “Xiaohong,” χρησιμοποιείται για την επιβεβαίωση μετρήσεων σε μονάδες kilo-qubit, αλλά και σε συστήματα ελέγχου που έχουν αναπτυχθεί από την ίδια εταιρία.

Οι μετρήσεις, το σύστημα ελέγχου, αλλά και το κβαντικό τσιπ, αποτελούν σημαντικά στοιχεία του εξοπλισμού των κβαντικών υπολογιστών, με τα συστήματα μέτρησης και ελέγχου να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την συνολική απόδοση τους, σύμφωνα με τον Λιάνγκ Φουτιάν, βοηθό καθηγητή στο ποαναφερόμενο επιστημονικό κέντρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις