Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

RVmagnetics: Η startup που μεταμορφώνει το IoT με σχεδόν αόρατους αισθητήρες

Είναι μια νεοσύστατη εταιρεία βαθιάς τεχνολογίας που προσαρμόζει μοναδικές λύσεις μέτρησης βασισμένες σε ιδιόκτητους αισθητήρες MicroWire.

Η σλοβακική εταιρεία RVmagnetics έχει αναπτύξει τους μικρότερους παθητικούς αισθητήρες στον κόσμο, προσφέροντας ανέπαφη μέτρηση που αλλάζει τα δεδομένα. Είναι μια νεοσύστατη εταιρεία βαθιάς τεχνολογίας που προσαρμόζει μοναδικές λύσεις μέτρησης βασισμένες σε ιδιόκτητους αισθητήρες MicroWire.

Τα MicroWires είναι βιοσυμβατοί αισθητήρες, περίπου στο πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας (διάμετρος περίπου 20-70 μm) και μετρούν μια σειρά φυσικών ιδιοτήτων χωρίς επαφή. Αυτοί είναι οι μικρότεροι παθητικοί αισθητήρες στον κόσμο. Οι μικροσκοπικοί αισθητήρες MicroWire είναι συμπαγείς, στιβαρές και ανέπαφες συσκευές.

Χρησιμοποιούν μαγνητικά πεδία για τη μετάδοση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Μπορούν να συλλέγουν φυσικά δεδομένα από χώρους που δεν είναι ορατοί ή ανιχνεύσιμοι με ακρίβεια και εντός χρονικών κλιμάκων που διαφορετικά δεν είναι δυνατοί. Οι αισθητήρες είναι κατασκευασμένοι με γυάλινη επίστρωση, γεγονός που τους καθιστά ενσωματωμένους σε σκληρά περιβάλλοντα. Ο αισθητήρας μπορεί να παρέχει μετρήσεις πίεσης, θερμοκρασίας, μαγνητικού πεδίου, δονήσεων, θέσεων και πολλά άλλα.

Μπορείτε να λάβετε ανέπαφες πληροφορίες μέσω του μαγνητικού πεδίου, γεγονός που το καθιστά εφαρμόσιμο σε μια σειρά περιπτώσεων χρήσης, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η μηχανική, η παρακολούθηση της δομικής υγείας και η μεταφορά. Οι αισθητήρες MicroWire αντικαθιστούν την ανάγκη για υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Επιτρέπουν μη καταστρεπτικούς ελέγχους και παρακολούθηση της δομικής υγείας χωρίς να αλλοιώνουν τις ιδιότητες των υλικών στα οποία είναι ενσωματωμένα. Επιπλέον, τα σήματα μπορούν να μεταδοθούν ακόμη και μέσω διαφορετικών υλικών, συμπεριλαμβανομένου του μετάλλου, των σύνθετων υλικών, του σκυροδέματος, του ανθρώπινου ιστού και του ξύλου, σε αποστάσεις έως και 10 εκατοστά. Πολλαπλοί αισθητήρες μπορούν να τροφοδοτήσουν έναν μόνο αναγνώστη για μια βελτιωμένη εμπειρία χρήστη.

Τα MicroWires είναι βιώσιμα και αποτελεσματικά, ένα γραμμάριο υλικού αντιστοιχεί σε ένα χιλιόμετρο σύρματος. Η RVmagnetics τα κατασκευάζει εσωτερικά στη Σλοβακία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις