Palantir: Νέο deal 480 εκατ. δολαρίων με το Πεντάγωνο

Newsroom
1'

Σε μια νέα συμφωνία ύψους 480 εκατ. δολαρίων με το αμερικανικό Πεντάγωνο, προχώρησε η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων, Palantir, σύμφωνα με το Reuters.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας ο αμερικανικός στρατός θα μπορεί να χρησιμοποιεί το “Maven Smart System” της Palantir, ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο επιτρέπει τον ακριβή εντοπισμό στρατιωτικών στόχων.

Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2029.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει το Reuters, η χρήση των συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης για τον εντοπισμό στρατιωτικών στόχων έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τα τελευταία χρόνια. Και αυτό γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι η χρήση αυτόνομων συστημάτων χωρίς την απαραίτητη ανθρώπινη επίβλεψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραγικά λάθη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
ΑπόNewsroom
Ακολουθήστε
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.