Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα κεφάλαια 45 εκατ. δολ. για την βερολινέζικη Paua Ventures

Η βερολινέζικη Paua Ventures, μια σχετικά νέα εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων, ανακοίνωσε μία συγκέντρωση θεσμικών επενδυτικών κεφαλαίων, ύψους 45 εκατ. δολ., η οποία αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τα 65 εκατ. δολ.

Η ομάδα διαχείρισης της Paua είχε υπό στην κατοχή της περίπου 2 εκατ. δολ. (από το 2010), τα οποία αυξήθηκαν χάρη στην εισροή νέων επενδυτικών κεφαλαίων μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, καθώς και από πλειάδα ανώνυμων επιχειρηματιών αλλά και μεγάλων παγκόσμιων βιομηχανικών ομάδων, όπως η Klöckner & Co.

Η ομάδα της Paua Ventures _
Η ομάδα της Paua Ventures.

Η εταιρεία επενδύει συνήθως σε πρώιμα στάδια χρηματοδότησης (Series A) ποσά μεταξύ 200.000 και σε 2.000.000 δολάρια – ανά γύρο – εστιάζοντας κυρίως σε ευρωπαϊκές εταιρείες ανάπτυξης υπηρεσιών SaaS, σε εφαρμογές B2B, σε επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και σε λύσεις που αφορούν τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Μέχρι σήμερα έχει επενδύσει περίπου 9.000.000 δολάρια.

Από το χαρτοφυλάκιο της Paua έχουν ήδη εξέλθει ήδη τέσσερις από τις συνολικές έντεκα εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων και των Amorelie και Producteev, ενώ εξακολουθεί να έχει στην κατοχή της μετοχές από άλλες πέντε ενεργές επιχειρήσεις.

Στο τρέχον χαρτοφυλάκιο επιχειρηματικών συμμετοχών της περιλαμβάνονται οι εταιρείας Lesara, η εσθονική εταιρεία λογισμικού CRM και πωλήσεων Pipedrive και η γερμανική εταιρεία λογισμικού CRM, Shore.

Η Paua Ventures έχει ως στόχο να επενδύσει σε άλλες 20 startups, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, κατά κύριο λόγο σε νεοσύστατες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, αλλά και σε χώρες της Βαλτικής, της Σκανδιναβίας και της κεντροανατολικής Ευρώπης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις