Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Εκρηκτική” πορεία για την παγκόσμια αγορά του FinTech!

Στα επίπεδα των 20 δισ. δολαρίων εκτιμάται πως ανήλθε η χρηματοδότηση της παγκόσμιας αγοράς FinTech κατά τη διάρκεια του 2015, μέγεθος αυξημένο κατά 66% εν συγκρίσει με το αμέσως προηγούμενο έτος!

Παράλληλα, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και τελευταία το Σίδνεϋ έχουν αναδειχθεί ως τα παγκόσμια κέντρα καινοτομίας για τον εν γένει τομέα του FinTech.

Με βάση την πρόσφατη ετήσια μελέτη “Fintech 100”, την οποία συντάσσει η Fintech Innovators, μια συνεργασία μεταξύ της H2 Ventures και της KPMG Fintech και περιλαμβάνει τους κορυφαίους όσο και καινοτόμους FinTech “παίκτες”, συνολικά 25 εταιρείες πληρωμών και χρηματικών μεταφορών (25%), 22 εταιρείες δανεισμού κεφαλαίων (22%), 14 εταιρείες διαχείρισης περιουσίας (14%), καθώς επίσης και 7 ασφαλιστικές εταιρείες (7%) που προέρχονται από 19 χώρες απ’ ολόκληρο τον κόσμο περιλαμβάνονται στην φετινή λίστα του “Fintech 100”.

Όσο για την πρώτη δεκάδα, αποτελείται από τις: ZhongAn (Κίνα), Oscar (ΗΠΑ), Wealthfront (ΗΠΑ), Qufenqi (Κίνα), Funding Circle (Αγγλία), Kreditech (Γερμανία), Avant (ΗΠΑ), Atom Bank (Αγγλία), Klarna (Σουηδία) και OurCrowd (Ισραήλ). Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως οι εταιρείες που απαρτίζουν την λίστα των “Fintech 100”, κατάφεραν συνολικά να συγκεντρώσουν κάτι παραπάνω από 10 δισ. δολ.

Όσο για τα κριτήρια με βάση τα οποία επελέγησαν οι εταιρείες της προαναφερθείσας λίστας, σχετίζονταν με το σύνολο των κεφαλαίων που άντλησαν, το ρυθμό με τον οποίο συγκέντρωσαν τα εν λόγω κεφάλαια, το εύρος σε επίπεδο γεωγραφικής κάλυψης και των τομέων δραστηριοποίησης, την έλξη καταναλωτών και αγοράς, το βαθμό καινοτομίας του προϊόντος, της υπηρεσίας ή του επιχειρηματικού μοντέλου τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις