Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της EE απο την ΒT

H BT μετά απο μια δεκαετία σχεδόν επιστρέφει στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, μέσω της εξαγοράς του δικτύου ΕΕ, με τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου να δίνουν την έγκρισή τους.

Η συμφωνία είχε κλείσει απο τον Φεβρουάριο του 2015 με τίμημα 12,5 δισεκατομμύρια αγγλικές λίρες με τους μεγάλους μετόχους της EE, Deutsche Telecom και Orange, να αποκτούν μεχτοχές της BT.

Με αυτή την εξαγορά η BT θα έχει πρόσβαση στην πελατειακή βάση της EE για να τους πουλήσει υπηρεσίες Broadband ενώ η EE θα προσφέρει υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης στους πελάτες της με ελκυστικά πακέτα 4-σε-1 στα πρότυπα των δικών μας Forthnet, Cosmote και Vodafone.

Όλοι τώρα περιμένουν τις κινήσεις των ανταγωνιστών της EE/BT, O2/Three και Vodafone. H Ο2 και Three είναι σε φάση συγχώνευσης, με την Telefonica να πουλά την O2 στη Hutchison Whampoa, τον ιδιοκτήτη της Three UK. H συγχώνευση αυτή έχει ακόμα δρόμο μπροστά της λόγω των ελέγχων των ρυθμιστικών αρχών αλλά μόλις ολοκληρωθεί η νέα εταιρεία θα έχει μεγαλύτερη συνδρομητική βάση απο τις EE και Vodafone μαζί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις