Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

1 εκατ. ευρώ για την ηρεμία των αλόγων και για επικοινωνία με τον αναβάτη

H HorseCom έχει αναπτύξει ένα ειδικό σύστημα bluetooth για άλογα και αναβάτες μέσω του οποίου υπάρχει επικοινωνία του αναβάτη με το άλογο, του προπονητή με τον αναβάτη και το άλογο ενώ το ίδιο σύστημα ηρεμεί το άλογο παίζοντας του μουσική!

Το 1 εκατ. ευρώ, σε χρηματοδότηση γύρου Seed, προήλθε από το επενδυτικό κεφάλαιο Quadrivium 1 της Seventure Partners και θα χρησιμοποιηθεί για να πλασαριστεί το προϊόν στην αγορά της Γαλλίας σε πρώτη φάση.

Το bluetooth kit της HorseCom αποτελείται από ένα ειδικό κάλυμμα για το άλογομε τον δέκτη bluetooth, τα ακουστικά για τον αναβάτη και το άλογο και μια εφαρμογή για Smartphone. Βασίζεται σε μια πατενταρισμένη τεχνολογία η οποία έχει αναπτυχθεί από ειδικούς της συμπεριφοράς των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον.

HorseCom-Bluetooth-Kit2
Παίζοντας μουσική, που ταιριάζει με τις ιδιαιτερότητες κάθε αλόγου, στις κατάλληλες στιγμές το άλογο χαλαρώνει και βελτιώνει τη απαραίτητη σχέση αλλά και το δέσιμο μεταξύ αλόγου και αναβάτη.
Ο αναβάτης επικοινωνεί με το άλογο μέσα από ένα ειδικό ηχητικό περιβάλλον κάτι που ηρεμεί το άλογο αλλά και το απομονώνει από τους θορύβους του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα το κατευθύνει ανάλογα σε ένα γρήγορο γύρο ή στα εμπόδια ή ακόμα και στον κτηνίατρο.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το bluetooth kit έχει δοκιμαστεί στη πράξη και σε αγωνιστικό επίπεδο με καλά αποτελέσματα.

Το ότι η HorseCom είναι γαλλική εταιρεία δεν μας εκπλήσσει μια και στη Γαλλία η ιππασία είναι το τρίτο πιο δημοφιλές άθλημα μετά το ποδόσφαιρο και το τένις. Υπάρχουν 50 εκατομμύρια ιππείς σε όλο το κόσμο και περίπου 2 εκατομμύρια στη Γαλλία, 15 εκατομμύρια έχουν στην κατοχή τους άλογο σε όλο το κόσμο και 600.000 στη Γαλλία.
Το γεγονός ότι η  παγκόσμια ιπποειδή αγορά να φτάνει τα  7,35 δις ευρώ σε τζίρο κάθε χρόνο προφανώς εκτιμήθηκε θετικά απο τους υπευθύνους της
Seventure Partners.

HorseCom-Bluetooth-Kit3

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις