Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο accelerator εκπαιδευτικών Startup Imagine K12 ενσωματώνεται στο Y Combinator

Το Y Combinator είναι ένας από τους πρώτους accelerator και seed fund στις ΗΠΑ o οποίος έχει βγάλει τεράστια ονόματα στο χώρο της τεχνολογίας κυρίως, όπως το Dropbox, το reddit, το Weebly, το AirBnB κ.α.

Έχει χρηματοδοτήσει πάνω από 1.000 startup, απο το 2005 που ξεκίνησε τη λειτουργία του, και έχει αναπτύξει μια εξαιρετικά έμπειρη κοινότητα με πάνω από 2.400 ιδρυτές επιχειρήσεων κάτι που αποδυκνύεται πιο σημαντικό απο τα χρηματικά ποσά που επενδύει. Αυτή τη στιγμή η αξία των εταιρειών που συμμετέχει ξεπερνάει τα 65 δισ. δολάρια.

Ο accelerator Imagine K12 ιδρύθηκε το 2011 και βοηθάει εταιρείες του χώρου του techED να κάνουν τα πρώτα τους βήματα όντας καινοτόμες και πρωτοποριακές. Είναι “αδερφή” εταιρεία του Y Combinator (εφεξής YC) και πλέον μπαίνει μέσα στο YC σαν καθετοποιημένος τομέας που ειδικεύεται στο techED.

Ο Imagine K12 έχει χρηματοδοτήσει πάνω απο 80 startup με τα εργαλεία που έχουν αναπτύξει οι εταιρείες του να βρίσκονται ήδη στις τάξεις των σχολείων στις ΗΠA. Οι πιο γνωστές εξ αυτών είναι οι Remind, ClassDojo και Panorama Education.

Σημειώνεται ότι στους αποφοίτους του Imagine K12 ανήκει και η ελληνική Startup, Allcancode που ολοκλήρωσε πρόσφατα το πρόγραμμα.

Κώστας Καρολεμέας: «Χρηματοδότηση – γέφυρα – τα κεφάλαια από το IQbility»

Πλέον οι αιτήσεις εισαγωγής των techED startup, αλλά και όλη η περαιτέρω διαδικασία, θα γίνεται μέσω του YC.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις