Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

14 εκατ. δολ. για τη πλατφόρμα διαχείρισης προσωπικού σε βάρδιες Planday

Η Planday είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης προσωπικού που εργάζεται σε βάρδιες και εξασφάλισε 14 εκατ. δολάρια στον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης με την Idinvest να ηγείται ενώ στον γύρο συμμετείχαν και οι επενδυτές του πρώτου γύρου Creandum, SEB Private Equity αλλά και ο angel investor Arthur Kosten, συνιδρυτής του Booking.com.

Η Planday προσφέρει υπηρεσίες cloud SaaS, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις κυρίως, με βάση το web αλλά και τις φορητές συσκευές, με μηνιαία συνδρομή η οποία επηρεάζεται από τον αριθμό των υπαλλήλων της εταιρείας αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρονται.

Εστιατόρια, καντίνες, καταστήματα, χώροι διασκέδασης είναι μερικά παραδείγματα που η υπηρεσία Planday θα λύσει τα χέρια στους υπευθύνους προσωπικού, οι οποίοι συνήθως χρησιμοποιούν πολύπλοκα και δύσχρηστα Excel για την διαχείριση του προγράμματος, έλεγχο των υπαλλήλων βάρδιας αλλά και για τη διευθέτηση των πληρωμών.

Παράλληλα ο υπάλληλος έχει την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό του και βλέπει ανά πάσα στιγμή τις ώρες και μέρες εργασίας που έχει δουλέψει ή θα δουλέψει, κάτι πολύ χρήσιμο σε βάρδιες μερικής ή εποχικής απασχόλησης, μπορεί να επικοινωνήσει με τον εργοδότη για όποιο θέμα προκύψει, να σταλούν μαζικά SMS, αλλά και να αλλάξει βάρδια με κάποιον συνάδελφο άμεσα και απλά.

Το 2014 η Planday είχε πάρει 3,75 εκατ. δολάρια στο πρώτο γύρο χρηματοδότησης, ενώ το 2015 είχε δεχτεί χρηματοδότηση από τον angel investor Klaus Nyengaad. Μέσα σε ένα έτος αναπτύχθηκαν σημαντικά οι πελάτες-εταιρείες, φτάνοντας  τις 100.000 σε όλο τον κόσμο.

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για ανάπτυξη στην αγορά της Αμερικής αλλά και τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών με λογιστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες εύρεσης προσωπικού κ.α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις