Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η BNP Paribas επεκτείνει τις συνεργασίες της με FinTech Accelerators

Οι τακτικές που ακολουθούν οι τράπεζες απέναντι απέναντι στις FinTech Startups παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Άλλες μένουν μακριά, η BBVA αγοράζει αυτές που θεωρεί πιο επικίνδυνες και BNP Paribas συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα εταιρικής επιτάχυνσης.

Η μεγάλη γαλλική τράπεζα συνεργάζεται ήδη με τον FinTech accelerator Fusion ο οποίος έχει την έδρα του στη Γενεύη και δημιουργήθηκε πρόσφατα από το Ελβετικό επενδυτικό κεφάλαιο Polytech Ecosystem Ventures.

Το πρόγραμμα είναι 12μηνο και κάθε χρόνο επιλέγονται δέκα Startups από την Ευρώπη, με προϊόντα και υπηρεσίες αρχικής φάσης με στόχο να περάσουν γρήγορα στην αγορά, με καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων να είναι η 12η Ιουνίου 2016.

Πλέον η BNP Paribas μαζί με την θυγατρική της Bank of the West στις ΗΠΑ. συνεργάζεται με τον μεγάλο επιταχυντή εταιρειών Plug and Play στον τομέα του FinTech, μαζί με άλλα μεγάλα ονόματα της χρηματοπιστωτικής αγοράς, και φτάνει στη Silicon Valley. O Plug and Play τρέχει αυτή τη στιγμή το τρίτο πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν 23 Startups.

Τέλος, η BNP Paribas έχει και τον δικό της FinTech Accelerator, το L’Atelier, το οποίο πρόσφατα ανακοίνωσε τις οκτώ ομάδες που θα συμμετάσχουν στο τετράμηνο πρόγραμμα. Η ιδιαιτερότητα αυτού του προγράμματος είναι ότι κάθε ομάδα δουλεύει με ένα συγκεκριμένο τομέα της τράπεζας για την διερεύνηση και την ανάπτυξη νέων προϊόντων ή βελτίωση υπαρχόντων.

Βέβαια το κατά πόσο οι Startup που θα επιλεγούν θα δουν το φως της ημέρας, είναι ένα άλλο θέμα…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις