Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple επένδυσε 1 δισ. δολ. στον μεγάλο ανταγωνιστή του Uber στη Κίνα

Η Apple επένδυσε 1 δισ. δολ. στην Didi Chuxing, τον μεγάλο ανταγωνιστή του Uber στην Κίνα, ηγέτη της αγοράς ταξί μια και ελέγχει περίπου το 90% της συγκεκριμένης αγοράς.

Σε συνέντευξη στο Reuters ο CEO της Apple Tim Cook δικαιολόγησε αυτή την κίνηση σαν ένα τρόπο για να αυξήσει τη παρουσία της Apple στην Κίνα αλλά και για να μάθει περισσότερα για συγκεκριμένους τομείς της κινέζικης αγοράς.

Η Didi Chuxing είχε εκτιμηθεί στα 25 δισ. δολ. τον περασμένο Απρίλιο μια και βρίσκεται σε περίοδο αναζήτησης χρηματοδότησης, με τον συγκεκριμένο γύρο να είναι ο έβδομος. Η Startup έχει ιδρυθεί το 2012 και έχει παρουσία σε 400 πόλεις στη Κίνα ενώ το 2015 εκτέλεσε 1,43 δισ. διαδρομές μέσω του App της.

H ανάπτυξή της είναι τόσο μεγάλη ώστε τον Φεβρουάριο του 2016 έγινε η δεύτερη πλατφόρμα στον κόσμο σε συναλλαγές online, με τη πρώτη θέση να καταλαμβάνει η Alibaba.

Εκτός απο την Apple, άλλοι επενδυτές στην Didi περιλαμβάνουν μεταξύ άλλους τις Alibaba, Tencent, China Investment Corporation, Temasek Holdings, GSR Ventures, SoftBank.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι έχει συνάψει συνεργασία με τον ανταγωνιστή της Uber. Lyft, ενώ ο πόλεμος με την Uber αναμένεται μεγάλος μια και ο CEO της Uber Travis Kalanick έχει δηλώσει πρόσφατα ότι είναι διατεθειμένος να χάνει 1 δισ. δολάρια το χρόνο στη Κίνα για να αντιμετωπίσει την Didi.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις