Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H επενδυτική Astorg εξαγόρασε την Autoform

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο ιδιωτικός επενδυτικός όμιλος Astorg ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της ελβετικής Autoform για σχεδόν 700 εκατομμύρια Ελβετικά Φράγκα, ήτοι περί τα 721 εκατομμύρια δολάρια.

Η Autoform κατασκευάζει λογισμικό που χρησιμοποιείται στις αυτοκινητοβιομηχανίες για την μορφοποίηση μετάλλων στην κατασκευή νέων οχημάτων.

AutoFormLogo

Η Aρχή για την ανταγωνιστικότητα στη Γερμανία έχει ήδη εγκρίνει τη συμφωνία, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της.

Άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα κάνουν λόγο για μία εξαγορά σε αξία 19 φορές υψηλότερη από τα αναμενόμενα κέρδη της Autoform, πριν από τη διανομή κερδών στους μετόχους, τους φόρους, τις αποσβέσεις και την πληρωμή χρεολυσίων.

Η Autoform ιδρύθηκε το 1995 όταν διαχωρίστηκε από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (Swiss Federal Institute of Technology). Η Autoform δραστηριοποιείται τεχνολογικά στο μέρος εκείνο του βιομηχανικού σχεδιασμού γνωστό ως «Διαχείριση του Κύκλου ζωής του Προϊόντος» (PLM) με επικεφαλής ονόματα όπως οι Autodesk, Dassault, PTC και η Siemens.

Οι Permira, HgCapital και TA Associates ήταν επιλαχόντες στη δημοπρασία, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Το Reuters είχε αναφέρει τον Μάιο ότι οι ιδρυτές της Autoform είχαν ζητήσει από την επενδυτική τραπεζική Altium να βρει αγοραστή για την εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις