Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Daimler εναντίον Uber

Η MyTaxi και η Hailo, βρετανική εφαρμογή για εξεύρεση ταξί, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξεπεράσουν το Uber στην Ευρώπη.

Οι δυο τους θα δημιουργήσουν μια νέα εταιρεία κάτω από το όνομα της MyTaxi από τα μέσα του 2017, η οποία αναμένεται να έχει 70 εκατομμύρια επιβάτες. Η νέα εταιρεία θα έχει έδρα το Αμβούργο της Γερμανίας και θα διοικείται από τον Andrew Pinnington, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Hailo.

Πιο συγκεκριμένα, η Hailo ανακοίνωσε τη συγχώνευσή της με την MyTaxi, η οποία πωλήθηκε στην Moovel, θυγατρική της Daimler AG το 2014. Η Daimler έχει την Mercedes-Benz και το τελευταίο καιρό επενδύει σε μεταφορικές Startups. Η νέα επιχείρηση αναμένεται να έχει 100.000 καταχωρημένους οδηγούς ταξί από 50 πόλεις σε εννέα χώρες της Ευρώπης.

Εκτός από την Uber όμως, η νέα εταιρεία θα έχει να αντιμετωπίσει και την οργή των οδηγών ταξί, καθώς φαίνεται να αντιτίθενται της νέας τάσης του ”e-hailing”. Νωρίτερα μέσα στο μήνα η Uber αναγκάστηκε να αναστείλει τις δραστηριότητές της στην Ουγγαρία επ’αορίστον, ύστερα από την επιβολή νέων κανόνων που ρυθμίζουν την συμπεριφορά των επιβατών. Οι νέοι νόμοι ήρθαν σαν αποτέλεσμα της διαμαρτυρίας των οδηγών ταξί στη χώρα, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Για την ιστορία, η Hailo ιδρύθηκε το 2010 στο Λονδίνο και κατάφερε να συγκεντρώσει επενδύσεις ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Η επέκταση της όμως στη Νέα Υόρκη το 2013 δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία της, οδηγώντας στην ”πτώση” της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις