Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το ελληνικό μπάσκετ “μπαίνει” στα Startups!

Με «πύργο» το Λάζαρο Παπαδόπουλο, πλέι μέικερ τον Θοδωρή Παπαλουκά και σούτινγκ γκαρντ τον Κώστα Παπανικολάου, η θεσσαλονικιώτικη Startup Athlenda ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης ύψους 200.000 ευρώ στον οποίο συμμετείχαν, εκτός από τους βετεράνους μπασκετμπολίστες Λάζαρο Παπαδόπουλο και Θοδωρή Παπαλουκά συμμετείχε και ο εν ενεργεία παίχτης Κώστας Παπανικολάου.

Με τον τρόπο αυτό ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έβαλε στο «παιχνίδι» παλαιούς του συμπαίχτες με τους οποίους είχε συνυπάρξει στο παρκέ, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Startupper.gr, η κίνηση αυτή έχει τραβήξει το ενδιαφέρον και άλλων βετεράνων παιχτών για συμμετοχή στο επόμενο γύρο χρηματοδότησης, ονόματα που διέπρεψαν με την πορτοκαλί μπάλα αλλά και από το χώρο του αθλητισμού γενικά, ακόμα και εν ενεργεία παικτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον “μαγικό” κόσμο του NBA η “εμπλοκή” αστέρων του μπάσκετ είναι μάλλον σύνηθες φαινόμενο!

Athlenda: Αναζήτηση νέων ταλέντων και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους αθλητές

Η Athlenda είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των μηχανών scouting, με αυτά της κοινωνικής δικτύωσης και φέρνει κοντά αθλητές όλων των σπορ αλλά και όλων των επιπέδων, με ανθρώπους και οργανισμούς που μπορούν να παίξουν ένα θετικό ρόλο στην εξέλιξη της αθλητικής τους «καριέρας».

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Athlenda ήταν στους δέκα φιναλιστ του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας ενώ στον ίδιο χώρο κινείται και το επίσης ελληνικό κοινωνικό δίκτυο για το οικοσύστημα του αθλητισμού ChampionsID.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις