Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τρεις Startups υπέγραψαν συμφωνίες συνεργασίας με την Barclays

Οι τρεις Startups προέρχονται από το δεύτερο πρόγραμμα acceleration της Ν. Υόρκης που τρέχει η ίδια η τράπεζα, σε συνεργασία με το Techstars, όπου και συμμετείχαν δέκα Startups. Οι αιτήσεις συμμετοχών για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έφτασαν τις 800!

Μετά από 13 εβδομάδες ταχύρυθμης ανάπτυξης των προϊόντων τους αλλά και πολλές ώρες συμβουλευτικής και καθοδήγησης οι δέκα Startups παρουσίασαν την ιδέα τους στο κλασικό demo day. Τρεις εξ’ αυτών υπέγραψαν συμβόλαια συνεργασίας με την Barclays ενώ άλλες τρεις προέρχονται από τα προηγούμενα προγράμματα συνεχίζουν να συνεργάζονται με την αγγλική τράπεζα.

Alpha Exhange: Πρόκειται για μια πλατφόρμα συλλογής και ανάλυσης χρηματοοικονομικών πληροφοριών οι οποίες απευθύνονται σε όλη την επενδυτική κοινότητα με σκοπό το σχηματισμό όσο το δυνατό καλύτερης εικόνας για κάθε επένδυση.

Windrush: Η οποία προσφέρει οπτικοποίηση χρηματοοικονομικών δεδομένων χρησιμοποιώντας τεχνολογίες υπολογιστικής μάθησης.

AcuteIQ: Συνεργάζεται με το τμήμα καρτών της Barclays και προσφέρει online διαφημιστικές καμπάνιες βασισμένες στην Τεχνητή Νοημοσύνη οι οποίες έχουν σαφώς μικρότερο κόστος απόκτησης των πελατών από τις παραδοσιακές.

Οι παρακάτω εταιρείες συνεργάζονται ήδη με την τράπεζα

Wave: Στην οποία αναφερθήκαμε σε πρόσφατο άρθρο, μαζί με την Barclays πραγματοποίησε τη πρώτη εμπορική συναλλαγή εξωτερικού με εγγυητική επιστολή μέσω Blockchain.

Chainalysis: Η οποία προσφέρει ένα σύστημα ελέγχου της ακεραιότητας των συναλλαγών Blockchain και Bitcoin.

LiveOak: Προσφέρει μια πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών και ενδοεταιρικής επικοινωνίας για μεγάλες επιχειρήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις