Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι τράπεζες θα εξαφανιστούν αν δεν επενδύσουν στο FinTech αναφέρει ο πρώην CEO της Barclays

O Antony Jenkins, ο πρώην CEO της Barclays, ανέφερε στο CNBC ότι αν οι τράπεζες δεν επενδύσουν και αγκαλιάσουν τις τεχνολογίες FinTech είτε θα εξαφανιστούν, είτε θα μπουν στο περιθώριο.

O Antony Jenkins εκδιώχτηκε από την Barclays το 2015 και το 2016 ίδρυσε την 10Χ Banking η οποία προσφέρει υπηρεσίες ψηφιακού μετασχηματισμού σε τράπεζες και μικρότερες εταιρείες γύρω από τεχνολογίες Blockchain.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι τεχνολογίες Blockchain θα μειώσουν τα κόστη λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών οργανισμών κατά 80 με 100 δισ. δολ. ενώ η παράλληλη ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης θα μειώσει κατά 50% το προσωπικό των τραπεζών τα επόμενα δέκα χρόνια.

Έρχεται μια «στιγμή Kodak» και στις τράπεζες μια και αυτές τείνουν να γίνουν αχρείαστες στους πελάτες και πρέπει να πράξουν τα δέοντα όσο πιο γρήγορα γίνεται υλοποιώντας ένα ψηφιακό μετασχηματισμό.

Οι τρεις πυλώνες του μετασχηματισμού είναι:
– H δραματική βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη.
– Oι παραδοσιακές τεχνολογικές υποδομές να αντικατασταθούν με τις νέες τεχνολογίες.
– Oι προσφερόμενες υπηρεσίες να είναι καθολικές και πάντα διαθέσιμες.

Όταν για παράδειγμα υπάρχουν ήδη υπηρεσίες ομαδοποίησης των υπηρεσιών Web Banking σαν την δική μας Finker, ή την αντίστοιχη της Centralwayαλλά και αυτές της IbanFirst και της N26  αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τα λεγόμενα του πρώην CEO της Barclays.

Το ίδιο ισχύει και στις μεγάλες εταιρείες καρτών όπου γίνεται μια «μάχη» με τα μεγάλα ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπως το PayPal αλλά και τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας (βλ. Apple, Google, Samsung) να μην βρεθούν ξαφνικά από το κυρίαρχο παίκτη στις ψηφιακές πληρωμές σε ένα «επίπεδο» εντός μιας τρίτης υπηρεσίας FinTech.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις