Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

8,25 εκατ. δολ για την εφαρμογή άμεσων και social αγοραπωλησιών Depop

Η Depop με έδρα το Tech City στο Shoreditch εδώ και λίγες μέρες έκλεισε ένα χρηματοδοτικό γύρο ύψους 8,25 εκατ. δολ. με τις Balderton Capital, Holtzbrinck Ventures, Creandum, Red Circle Investments και Lumar να ηγούνται

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2011 στην Βενετία από τον Simon Beckerman συγκεντρώνοντας μάλιστα 2 εκατ. δολ. χρηματοδότηση Seed.

Η πλατφόρμα της Depop ξεκίνησε το 2013 για iOS και το 2014 για Android και επιτρέπει την δωρεάν ανάρτηση αντικειμένων προς πώληση από τους χρήστες τραβώντας μια φωτογραφία του αντικειμένου και ανεβάζοντας το άμεσα σε μια σελίδα με όλα τα βασικά στοιχεία της αγοραπωλησίας.

Η πληρωμή γίνεται είτε μέσω PayPal είτε μέσω ηλεκτρονικού πορτοφολιού της υπηρεσίας.

Τα μυστικά της επιτυχίας είναι η ευκολία στη δημιουργία της πώλησης μέσω Smartphone αλλά και οι κοινωνικές διασυνδέσεις οι οποίες γίνονται με γνωστούς, φίλους, επιχειρήσεις και Celebrities μέσω της πλατφόρμας πάντα.

Αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα έχει κοντά στους 5 εκατ. χρήστες με πάνω απο 230.000 κατεβάσματα κάθε μήνα. Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση της υπηρεσίας αλλά και για ανάπτυξη στην Ευρώπη αλλά και στις Η.Π.Α.

Υπηρεσίες όπως οι Depop θα δεχτούν έντονο ανταγωνισμό από το Facebook μια και μόλις λάνσαρε την παρόμοια υπηρεσία Marketplaces.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις