Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Tesla είναι στη κορυφή των πωλήσεων στην πολυτελή κατηγορία στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Tesla Motors φαίνεται ότι πάει πολύ καλά στην πολυτελή κατηγορία σεντάν στις ΗΠΑ με τις πωλήσεις του Model S να έχουν αυξηθεί κατά 59% το τρίτο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 καταλαμβάνοντας το 32% της αγοράς.

Πρόκειται για μια κίνηση που δεν την συνηθίζει η Tesla, να δημοσιεύσει δηλαδή στοιχεία πωλήσεων με όλους τους ανταγωνιστές, με την πρώτη πεντάδα να απαρτίζουν, εκτός από το Model S, οι Mercedes-Benz S-Class, BMW Σειρά 7, Mercedes-Benz CLS-Class και η Maserati Ghibli μαζί με το Audi A7. Η τιμή του Model S ξεκινά από τα 53.000 δολ.

Έλον Μασκ: 14 δισ. δολ. οι προ-παραγγελίες για το Tesla Model 3

Στα πολυτελή SUV, το νέο μοντέλο Model X πούλησε 5.428 κομμάτια το τρίτο τρίμηνο επίσης, κερδίζοντας το 6% της αγοράς προσπερνώντας αντίστοιχα μοντέλα της Porsche και της Land Rover. Η τιμή του ξεκινά από τα 72.000 δολ.

Βέβαια πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι της Αμερικανικής αγοράς αυτοκινήτων και φορτηγών, η οποία αγγίζει τις 17 εκατ. μονάδες, με το μεγάλο στοίχημα της Tesla να είναι το μεσαίο Model 3, των 35.000 δολ., το οποίο αναμένεται τέλος 2017 με τις νέες παραγγελίες να έχουν πλέον χρόνο παράδοσης τα μέσα του 2018!

Το μεγάλο στοίχημα δεν είναι άλλο από την μεγάλη αύξηση στη παραγωγή των μπαταριών που απαιτείται για το Model 3 και τις αναγκαίες επενδύσεις της Tesla σε αυτόν τον τομέα.

Tesla Model X
Tesla Model X
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις