Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 34 εκατ. δολ. για ασφαλιστική με bot

Το ποσό των 34 εκατ. δολ. εξασφάλισε η Ισραηλινή ασφαλιστική Lemonade, στο δεύτερο γύρο χρηματοδότησης.

Η Lemonade αποτελεί μια P2P ασφαλιστική και ξεχωρίζει από τις τόσες ασφαλιστικές που υπάρχουν καθώς βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη, χρησιμοποιώντας ένα bot αντί για υπαλλήλους.

Η Lemonade ιδρύθηκε από τον Daniel Schreiber, ο οποίος είναι κι ο CEO της εταιρείας και πρώην πρόεδρος της Powermat και τον Shai Winniger, ο οποίος είναι CTO της Lemonade και συνιδρυτής του Fiverr.com.

Ο Schreiber πιστεύει ότι τα bot και η μηχανική μάθηση θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους ασφαλιστές και τη γραφειοκρατία, ενώ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φόρμουλά τους σε διαφορετικά μέρη της γης και με νέα προϊόντα.

Το bot της Lemonade, παρέχει την ασφαλιστική κάλυψη στον εκάστοτε πελάτη μέσω της εφαρμογής στο κινητό ή του ιστότοπού της, ενώ μπορεί να πληρώνει κι αποζημιώσεις χωρίς να απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση.

Ακούγεται εντυπωσιακό, αλλά δεδομένου ότι η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους, δεν ξέρουμε κατά πόσο αξιόπιστη είναι.


Όσον αφορά στο δεύτερο γύρο χρηματοδότησης, αυτού “ηγείται” η General Catalyst με τη συμμετοχή της GV (πρώην Google Ventures), Thrive Capital και Tusk Ventures. Οι ήδη υπάρχοντες επενδυτές της επίσης συμμετείχαν. Με την χρηματοδότηση αυτή, το συνολικό ποσό χρηματοδότησης της Lemonade ανέρχεται σε 60 εκατ. δολ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις