Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H 12χρονη Caitlin είναι Startupper και θέλει να βοηθήσει τα παιδιά με δυσλεξία

Στα μέσα Δεκεμβρίου στα γραφεία του Accelerator Wayra, του μεγάλου δικτύου Telefonica, πραγματοποιήθηκε το demo day μπροστά σε ένα κοινό 300 ατόμων.

Η 12χρονη Caitlin Glover από το Essex έκανε ένα pitch για την ιδέα της, μια πλατφόρμα – παιχνίδι Virtual Reality η οποία θα διαγιγνώσκει έγκαιρα τη δυσλεξία στα παιδιά δημοτικού.

Η Caitlin και η εταιρεία της Syper Education, (ναι, έχει εταιρεία) υποστηρίζεται από τον accelerator για νέους και εφήβους, Acorn Aspirations, ο οποίος βοηθά τα παιδιά να εξελίξουν τις ικανότητες και τις τεχνολογικές ιδέες τους έτσι ώστε να γίνουν επιχειρηματική πράξη.

H ίδια είναι δυσλεκτική και παρουσίασε τις εμπειρίες της σε μικρή ηλικία όπου αισθανόταν μειονεκτικά μια και δεν μπορούσε να μάθει και να παρακολουθήσει τα μαθήματα της. Στόχος του VR παιχνιδιού θα είναι όπως προαναφέραμε η έγκαιρη διάγνωση της δυσλεξίας στα παιδιά, ακόμα και πριν πάνε σχολείο, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες μαθησιακές δυσκολίες εγκαίρως.

Όπως ανέφερε στην παρουσίασή της είναι σε φάση αναζήτησης ειδικών ερευνητών, ειδικών στην Εικονική και Ενισχυμένη πραγματικότητα και φυσικά δυσλεκτικών ατόμων.

Αν έχετε δυσλεξία μπορείτε να βοηθήσετε την Caitlin συμπληρώνοντας ένα ειδικό ερωτηματολόγιο εδώ, ενώ μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί της και μέσω Twitter στο @SyperEd.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις