Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Panasonic εξαγοράζει την Zetes με στόχο να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στη εφοδιαστική αλυσίδα

Η Panasonic συμφώνησε να εξαγοράσει το 50,95% της Zetes με έδρα το Βέλγιο και παρουσία σε 21 χώρες, και στην Ελλάδα, έναντι 150 εκατ. ευρώ, ενώ θα εξαγοράσει και τα μερίδια των υπολοίπων μετόχων.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι μετά την άδεια των ρυθμιστικών αρχών της Ε.Ε.

Η Zetes προσφέρει υπηρεσίες και λύσεις σε όλο το μήκος και πλάτος της εφοδιαστικής αλυσίδας, από τη γραμμή παραγωγής μέχρι το ράφι οι οποίες περιλαμβάνουν φορητές εφαρμογές, IoT αλλά και υπηρεσίες ψηφιακής ιχνηλάτησης για προϊόντα και ταυτοποίησης για ανθρώπους. Το τελευταίο μάλιστα έχει εφαρμογή σε συστήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Η εταιρεία θα λειτουργεί αυτόνομα κάτω από την διοίκηση της Panasonic με την υπάρχουσα ομάδα διοίκησης ενώ όπως ανέφερε ο CEO της Alain Writz, η εξαγορά αυτή θα επιτρέψει το πάντρεμα των υπηρεσιών logistics και πιστοποίησης της Zetes με την υψηλή τεχνολογία της Panasonic αλλά και την παγκόσμια παρουσία της Ιαπωνικής εταιρείας έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες πελατών σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Hiro Sakamoto, διευθύνων αξιωματούχος της Panasonic, ανέφερε ότι η εξαγορά αυτή θα επιτρέψει στην εταιρεία να εμπλουτίσει τις υπηρεσίες της και να προσφέρει στους πελάτες της τις εξαιρετικές υπηρεσίες της Zetes με στόχο να γίνει η Panasonic παγκόσμιος ηγέτης στις υπηρεσίες Logistics.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις