Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

AirBnB, HP και Cisco προχωρούν σε εξαγορές

H AirBnB έχει βάλει στόχο να γίνει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα τουριστικών υπηρεσιών. Ήδη προσφέρει τοπικούς οδηγούς, αναμένονται οι αεροπορικές κρατήσεις και πλέον περνάει και στις πληρωμές εκδηλώσεων.

Η Tilt ειδικεύεται στην δημιουργία αιτημάτων χρηματοδότησης προσωπικών αναγκών, για θέματα υγείας για παράδειγμα, ή για ομαδικές εκδηλώσεις και είναι ανταγωνιστική της GoFundMe. H Τilt είναι εξαιρετικά δημοφιλής στα πανεπιστήμια όπου οι φοιτητές ζητάνε χρήματα για διάφορες εκδηλώσεις και συναντήσεις που διοργανώνουν.

Η AirBnB πέρα από την άμεση πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πληρωμές μπορεί να χρησιμοποιήσει την Tilt για να χτίσει πάνω στις ταξιδιωτικές κοινότητες που θέλει να φτιάξει. Το κόστος της εξαγοράς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι πολύ χαμηλότερο από την αξία των 400 εκατ. δολ. που είχε η Tilt το 2015.

Η Hewlett Packard Enterprise, το κομμάτι της HP που ασχολείται με τις εταιρείες, ανακοίνωσε την εξαγορά της Cloud Cruiser μια Startup η οποία προσφέρει analytics σχετικά με τις υπηρεσίες cloud που χρησιμοποιούν οι εταιρείες με στόχο να έχουν καλύτερο έλεγχο στη χρήση και το κόστος των υπηρεσιών.

Η Startup ιδρύθηκε το 2010, έχει την έδρα της στη Καλιφόρνια και ήδη έχει μεγάλη συνεργασία με την HPE μια και προσφέρει τις υπηρεσίες cloud analytics της Cloud Cruiser στις δικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα τις HPE Flexible Capacity.

H Cisco έκανε την μεγαλύτερη εξαγορά, αποκτώντας της AppDynamics έναντι 3,7 δισ. δολ. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη εξαγορά της Cisco μέσα σε ένα έτος με τη πρώτη να είναι αυτή της Jasper Technologies, μιας πλατφόρμας ανάπτυξης εφαρμογών IoT, έναντι 1,4 δισ. δολ.

Η AppDynamics προσφέρει τα εργαλεία στις επιχειρήσεις έτσι ώστε να μπορούν να ελέγχουν τις επιδόσεις των ιντερνετικών εφαρμογών τους. Η AppDynamics προετοιμαζόταν για την είσοδο στο χρηματιστήριο αυτή την εβδομάδα αλλά προφανώς αυτή θα ακυρωθεί αφού προηγήθηκε η εξαγορά.

Μετά την εξαγορά η Cisco εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες IT που προσφέρει στις επιχειρήσεις με τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της να είναι η New Relic.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις