Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Samsung χαίρεται, η LG κλαίει

Παρά τα σκάνδαλα στη Ν. Κορέα, παρά τη καταστροφή του Galaxy Note 7 η Samsung ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ 7,92 δισ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Στον αντίποδα η LG ανακοίνωσε ζημιές 224 εκατ. δολ. για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Το 77% των κερδών της Samsung προήλθε από τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, κυρίως μνήμες και οθόνες, ενώ προς αυτή τη κατεύθυνση βοήθησε και το δυνατό δολάριο. Τα συνολικά κέρδη για το 2016 θα φτάσουν τα 25 δισ. δολ. σε έσοδα 173 δισ. δολ.

Η Samsung Electronics η οποία έχει κάτω από την ευθύνη της τα Smartphones σημείωσε μείωση κερδών κατά 60% για το 2016 με τα 5 δισ. που κόστισε το όλο θέμα με το Galaxy Note 7 να καλύπτονται από τις πολύ καλές πωλήσεις των μεσαίων Smartphones (σειρές A και J) αλλά και του Galaxy S7.

Για το 2017 η Samsung προβλέπει αύξηση στον τομέα των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων λόγω της ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης, των αυτόνομων οχημάτων και του IoT.

Η LG για πρώτη φορά στα τελευταία έξι χρόνια ανακοίνωσε ζημιές σε επίπεδο ομίλου με έσοδα 13 δισ. δολ για το τέταρτο τρίμηνο του 2016 και ζημιές 224 εκατ. δολ. Την ίδια περίοδο το 2015 είχε κέρδη.

Η μεγαλύτερη χασούρα προήλθε από τον τομέα των κινητών μια και το κορυφαίο G5 δεν κατάφερε να πουλήσει παρά τον αρθρωτό σχεδιασμό. Το V20 τα πάει αρκετά καλά και όλοι πλέον αναμένουν το G6 το οποίο θα παρουσιαστεί στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης σε ένα μήνα περίπου.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις