Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Burger King εναντίον KFC με 1,8 δισ. δολ.

Αμέσως μετά την απόρριψη της εξαγοράς της αγγλ0-ολλαντικής Unilever απο την Kraft-Heinz για 143 δισ. δολ. ανακοινώθηκε η εξαγορά της Popeye’s από την Restaurant Brands International (RBI) με στόχο να ανταγωνιστεί τα KFC σε παγκόσμιο επίπεδο.

H Popeye’s Louisiana Kitchen έχει αυτή τη στιγμή 2.600 εστιατόρια στις ΗΠΑ με την RBI να την προορίζει για παγκόσμια επέκταση με στόχο το μεγάλο ανταγωνιστή KFC με τα 16.400 καταστήματα εκτός ΗΠΑ. Η εξαγορά έφτασε τα 1,8 δισ. δολ. σε μετρητά και θα έχει κλείσει μέχρι τον Μάιο.

Πίσω από την RBI και την Kraft-Heinz βρίσκεται η επενδυτική εταιρεία με έδρα τη Βραζιλία 3G Capital η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιο της και τα Burger King. Πρόσφατα εξαγόρασε και την Tim Hortons με ντόνατς.

Το Deal Kraft-Heinz με Unilever μάλλον ήταν προδιαγεγραμμένο να αποτύχει μια και ο μεγαλομέτοχος με 27% στην Kraft-Heinz, Warren Buffet, διαφώνησε με την συγκεκριμένη εξαγορά, με την Unilever να απορρίπτει το εξαιρετικά χαμηλό τίμημα όπως ανέφερε.  Η Kraft-Heinz όμως ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί σε άλλους στόχους με τους Mondelez, General Mills και Kellogg’s να είναι μερικοί.

Το μοντέλο της 3G Capital βασίζεται στην εξυγίανση της εταιρείας που εξαγοράζει με μεγάλες μειώσεις στο κόστος λειτουργίας. Μόλις το πετύχει και αυξηθούν τα έσοδα προχωρά σε νέα εξαγορά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις