Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Paypal έκανε αγωγή στους διευθυντές του λόγω Venmo

H Venmo είχε ιδρυθεί το 2009 και πρόσφερε μια υπηρεσία πληρωμών μεταξύ φίλων και γνωστών μέσω Smartphones. To 2012 εξαγοράστηκε απο την Braintree η οποία προσφέρει λύσεις ηελκτρονικών πληρωμών σε E-Shops και η οποία με τη σειρά της εξαγοράστηκε απο το PayPal ένα χρόνο μετά.

Τον περασμένο Απρίλιο η Venmo ελέχθηκε απο την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Η.Π.Α. (FTC) για αθέμητες και παραπλανητικές πρακτικές όπως για παράδειγμα αυτόματη επιλογή δημιουργίας φίλων, δημόσια ανακοίνωση των πληρωμών, αναφορά ότι προσφέρει ασφάλεια τραπεζικού επιπέδου κ.α.

Τελικά η Venmo πλήρωσε 175.000 δολ. πρόστιμο και η έρευνα ακόμα συνεχίζεται, αλλά οι μέτοχοι της PayPal Holdings Inc. αποφάσισαν να καταθέσουν αγωγή εναντίων των συγεκριμένων διευθυντών του Venmo μια και όπως αναφέρεται ακούσια ή εκούσια με τις ενέργειές τους ανάγκασαν το PayPal να προβεί σε διάφορες ανακοινώσεις, επίσης παραπλανητικές, όλα αυτά οδήγησαν σε πτώση της αξίας της μετοχής κατά 14,6% και άλλες ζημιές ενώ ο όμιλος μπήκε στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις