Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Among Doctors αναπτύσσεται ταχέως και συμμετέχει στο Webit Festival

Το Among Doctors είναι μια ελληνική digital health Startup η οποία έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα δικτύωσης και συνεργασίας αποκλειστικά για γιατρούς και πρόκειται να συμμετάσχει στο Webit Festival στην Σόφια της Βουλγαρίας, στις 25 Απριλίου, όπου θα πραγματοποιήσει παρουσίαση στον σχετικό διαγωνισμό. Τον περασμένο Νοέμβριο μάλιστα είχε συμμετάσχει σε τιμητικό ρόλο «Πρεσβευτή» στο World of Health IT, το παγκόσμιο συνέδριο ψηφιακής υγείας που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη.

Νέες υπηρεσίες και σημαντική ανάπτυξη
Το Among Doctors μπορεί να χαρακτηριστεί το «LinkedIn των γιατρών» παρέχοντας τη δυνατότητα να διευρύνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο με αξιόπιστους συναδέλφους τους παγκοσμίως, να ανταλλάξουν γνώσεις και πληροφορίες, να λύσουν δύσκολες ιατρικές υποθέσεις, να διευρύνουν την φήμη τους αναρτώντας δημοσιεύσεις και ιατρικό προφίλ τους και, από τις αρχές του 2017, να βρουν ευκαιρίες εργασίας διεθνώς, σε επιλεγμένα νοσοκομεία, κλινικές και πανεπιστήμια.
Among Doctors Network_2
Η Startup φιλοξενείται στο Microsoft Innovation Center Greece με την ομάδα να βρίσκεται σε Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία,  ένα γεγονός που βοήθησε σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της.
Μέχρι στιγμής 3.500 γιατροί με πάνω απο 40 ειδικότητες προερχόμενοι απο πάνω απο 60 χώρες συμμετέχουν στη πλατφόρμα ενώ όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας ο μηνιαίος ρυθμός ανάπτυξης αγγίζει πλέον το 35% κατά μέσον όρο από τον Νοέμβριο του 2015 όπου και ξεκίνησε η Startup. 
Οι founders της Among Doctors είναι η Έλενα Μπάρλα, CEO, και ο Χάρης Λυγιδάκης, Chief Medical Officer, οι οποίοι έχουν ήδη σηκώσει τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης από Έλληνες ιδιώτες επενδυτές, ένας εκ των οποίων είναι ο Απόστολος Αποστολάκης ο οποίος είναι και μέλος της ομάδας, και οδεύουν προς τον δεύτερο γύρο.
Ευκαιρίες εργασίας στο εξωτερικό

Τον περασμένο Ιανουάριο η Among Doctors λάνσαρε μια νέα πολύ ενδιαφέρουσα υπηρεσία μέσω της οποίας, κάθε γιατρός που είναι εγκεκριμένο μέλος της πλατφόρμας, έχει πρόσβαση σε μια διεθνή επιλεγμένη λίστα ιατρικών προσφορών εργασίας. Οι θέσεις αυτές περιλαμβάνουν ιατρικούς ρόλους σε διάφορα ινστιτούτα, όπως νοσοκομεία, κέντρα έρευνας, πανεπιστήμια, κλινικές κ.α στην Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Σουηδία, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές και διεθνείς χώρες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά πως η έλλειψη σε γιατρούς, νοσοκόμες και άλλους επαγγελματίες υγείας, ξεπερνά τα 4.4 εκατομμύρια διεθνώς. Η έλλειψη αυτή απειλεί σοβαρά την ποιότητα παροχής ιατρικής φροντίδας, προκαλεί καθυστερήσεις και αυξημένους χρόνους εισαγωγής/αναμονής, καθώς και εξαιρετικό φόρτο εργασίας, που εν τέλει οδηγεί τους γιατρούς σε εξουθένωση (physicians burnout).

Οι επιλεγμένες προσφορές αυτές εργασίας, αναρτώνται όχι μόνο από την ομάδα του Among Doctors, αλλά και απευθείας από τα ινστιτούτα υγείας που επιθυμούν να γίνουν μέλη της πλατφόρμας, έχοντας την δυνατότητα να δημοσιεύσουν τις προσφορές εργασίας τους, σε μια διεθνή κοινότητα χιλιάδων, πιστοποιημένων & προσεκτικά ελεγμένων γιατρών. Στους πρώτους μήνες η υπηρεσία αυτή θα παρέχεται στα ινστιτούτα δωρεάν, ενώ μετέπειτα, με χρέωση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις