H αγγλική HealthTech Babylon πήρε 60 εκατ. δολ. για έναν ιατρό-Τεχνητή Νοημοσύνη

Newsroom
1'

H Babylon Health έχει αναπτύξει έναν ιατρικό σύμβουλο Τεχνητής Νοημοσύνης σε μορφή chatbot και μόλις έκλεισε τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης 60 εκατ. δολ.

Η εφαρμογή της Babylon έχει πάνω από 1 εκατομμύριο κατεβάσματα στα Smartphones, με το chatbot να κάνει διάφορες ερωτήσεις στον ασθενή έτσι ώστε να καταφέρει να κάνει μια πρώτη διάγνωση, ενημερώνοντας παράλληλα τον χρήστη. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η πραγματοποίηση μιας κλήσης video με έναν συνεργαζόμενο ιατρό με χρέωση 25 λίρες Αγγλίας ή μέσω χαμηλής μηνιαίας συνδρομής.

Το προηγούμενο έτος η Babylon πήρε 25 εκατ. δολ. στο πρώτο γύρο με τους επενδυτές να περιλαμβάνουν τις NNS Holdings, Vostok New Ventures και την Kinnevik ενώ όπως αναφέρουν οι Financial Times και ο Naguib Sawiris φέρεται σαν επενδυτής στον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής και την Τεχνητής Νοημοσύνης ιατρικών διαγνώσεων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
ΑπόNewsroom
Ακολουθήστε
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.