Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Gett βρίσκεται κοντά στο να εξαγοράσει την Juno για 250 εκατ. δολ.

Η μάχη στο πεδίο των υπηρεσιών Ταξί σε App φουντώνει μια και μικροί και μεγάλοι παίκτες προσπαθούν είτε να εδραιωθούν και να διαφοροποιηθούν σε συγκεκριμένες πόλεις είτε να εξαγοράσουν τους ανταγωνιστές τους.

H ισραηλινή Gett, πρώην GetTaxi, από το 2010 που ιδρύθηκε έχει συγκεντρώσει περίπου 600 εκατ. δολ, με τα 300 εκατ. να προέρχονται από την VolksWagen με τη μεγάλη επένδυση του Μαΐου του 2016.

Έχει παρουσία σε πάνω από 100 πόλεις σε όλο τον κόσμο  και είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής της MyTaxi στην Ευρώπη. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι η MyTaxi ανήκει στην Daimler και εξαγόρασε πρόσφατα το TaxiBeat.
Η Gett λειτουργεί και σαν B2B μια και εξυπηρετεί και εταιρικές μετακινήσεις κατόπιν ζήτησης σε όλο τον κόσμο.

Η Juno ιδρύθηκε το 2016 και είναι άλλος ένας παίκτης στις μεταφορές κατόπιν ζήτησης μέσω App στις Η.Π.Α. δίνοντας μεγάλη έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών προσφέροντας χαμηλές προμήθειες στους ενδιαφερόμενους οδηγούς, αλλά και εταιρικά μερίδια, θέλοντας να χτυπήσει την Uber που δέχεται πολλές κριτικές και κατηγορίες σε ότι έχει να κάνει με την υποστήριξη και την συμπεριφορά απέναντι στους οδηγούς της.

Η Juno έχει συν-ιδρυθεί από τους τους ιδρυτές του Viber και έχει καλή παρουσία στην Νέα Υόρκη ενώ έχει πάρει χρηματοδότηση 30 εκατ. δολ. Εφόσον προχωρήσει η εξαγορά η Gett θα αποκτήσει ένα μεγάλο στόλο ταξί στη Νέα Υόρκη, θα μπορεί να πάρει τη δεύτερη θέση από την Lyft και να γίνει η βάση για την επέκταση σε άλλες πόλεις των Η.Π.Α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις