Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η κοινοπραξία Blockchain R3 κλείνει χρηματοδότηση 107 εκατ. δολ.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Consensus 2017 η κοινοπραξία R3 ανακοίνωσε μια μεγάλη χρηματοδότηση, ύψους 107 εκατ. δολ., απο πολλά μέλη τράπεζες αλλά και άλλους επενδυτές. Η κοινοπραξία R3 δημιουργήθηκε το 2015 για τη δημιουργία εντός τραπεζικού συστήματος συναλλαγών με βάση το Blockchain με τα μέλη να είναι κυρίως τράπεζες και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί.

Τα χρήματα τα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη της Open Source πλέον πλατφόρμας Corda στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση περιλαμβάνει την Intel και την κρατική επενδυτική εταιρεία της Σιγκαπούρης Temasek Holdings.

Εκτός των χρηματοδοτήσεων τα περίπου 80 μέλη της κοινοπραξίας συνεισφέρουν με συνδρομές ύψους 240 έως 500 χιλ. δολ., με τις ρυθμιστικές αρχές των χωρών να συμμετέχουν δωρεάν σύμφωνα  με πληροφορίες του Coindesk.

Τον τελευταίο καιρό η κοινοπραξία είδε την αποχώρηση τριών μεγάλων ονομάτων: Goldman Sachs, Santander και JPMorgan οι οποίες προφανώς θα ακολουθήσουν αυτόνομες πορείες στο χώρο του Blockchain, ο οποίος παραμένει κατακερματισμένος με κλειστές τεχνολογίες.

Digital Asset, Ripple, Axoni, JPMorgan έχουν δημιουργήσει τις δικές τους πλατφόρμες Blockchain ενώ υπάρχει και το Open Source – γενικών καθηκόντων Hypeledger του Linux Foundation το οποίο χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων και η IBM.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις