Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο messenger Kik εκδίδει το δικό του ψηφιακό νόμισμα

Ο Kik messenger παρουσιάστηκε το 2009 και είναι αρκετά δημοφιλής στο νεανικό κοινό με 300 εκατ. χρήστες.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο CEO της Kik Interactive στο Reuters, Ted Livingston, ανέφερε ότι η εταιρεία του θα εκδώσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα (σ.σ. λες και δεν έχουμε πολλά). Θα ονομάζεται Kin και θα βασίζεται στο δημόσιο Ethereum blockchain και θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2017.

Πρόκειται για τη πρώτη πλατφόρμα messenger η οποία προσφέρει το δικό της ψηφιακό νόμισμα με το 10% του οποίου μάλιστα θα προσφερθεί σε επενδυτές μέσω της ανεπίσημης διαδικασίας Initial Coin Offering (ICO).

Όπως ανέφερε ο Livingston ένα ψηφιακό νόμισμα ανοίγει το δρόμο για μελλοντικές ψηφιακές υπηρεσίες οι οποίες θα είναι ανοικτές και καλές για το ευρύ κοινό. Επίσης σημείωσε ότι ο χώρος των εφαρμογών επικοινωνίας και των κοινωνικών δικτύων ελέγχεται από μεγαθήρια τα οποία δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους μικρότερους παίκτες.

Αρχικά το Kin θα χρησιμοποιηθεί για τις διάφορες υπηρεσίες εντός του Kik και θα επεκταθεί αργότερα και σε άλλες ψηφιακές υπηρεσίες. Το γεγονός ότι το νόμισμα θα είναι προσβάσιμο σε εκατομμύρια χρήστες άμεσα είναι μια καλή προοπτική να αποκτήσει υψηλή αξία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις