Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Κίνα έφτιαξε τη μεγαλύτερη πλωτή φωτοβολταϊκή εγκατάσταση

Δυστυχώς, ειδήσεις σαν και αυτές θα έπρεπε έπρεπε να προέρχονται από την Ελλάδα, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την ηλιακή ενέργεια και την αποθήκευσή της σε μπαταρίες στο σπίτι, αλλά στην επικαιρότητα είναι τα υψηλότατα τέλη της ΔΕΗ για τη παραγωγή ηλεκτρισμού στα νησιά με ντιζελογεννήτριες αλλά και αυτά για ένα αποτυχημένο σύστημα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με άρθρο του Digital Trends, η Κίνα μόλις ανακοίνωσε ότι συνδέθηκε με το δίκτυο ενέργειας της χώρας το μεγαλύτερο πλωτό φωτοβολταϊκό κέντρο παραγωγής ενέργειας δυναμικότητας 40MW σε μια μεγάλη τεχνητή λίμνη στη πόλη Huainan στην επαρχία Anhui.

Είναι άλλο ένα βήμα της Κίνας προς την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αλλά και την αύξηση του ποσοστού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα της. Τα πλωτά φωτοβολταϊκά είναι μια σύγχρονη τάση μια και απελευθερώνουν χερσαίες περιοχές, μειώνουν την εξάτμιση του νερού ενώ τα ηλιακά πάνελ ψύχονται καλύτερα και αποδίδουν καλύτερα αντέχοντας περισσότερο στον χρόνο.

Η Κίνα έχει τεράστιες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, όπως για παράδειγμα το αχανές πάρκο Longyangxia των 10 τετραγωνικών μιλίων (!) αλλά και άλλη μια πλωτή εγκατάσταση στην ίδια περιοχή δυναμικότητας 20MW.

Τέλος, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Κίνα είναι ένας μεγάλος κατασκευαστής φωτοβολταικών πάνελ με τις τιμές τους μάλιστα να έχουν πέσει σημαντικά τον τελευταίο  καιρό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις