Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Investcorp εξαγόρασε την ABAX Group έναντι 210 εκατ. δολ.

Στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της ABAX Group, ηγέτιδας εταιρείας στην ανάπτυξη τεχνολογίας εντοπισμού και παρακολούθησης οχημάτων, έναντι ποσού της τάξεως των 210 εκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε η Investcorp, κορυφαίος πάροχος και διαχειριστής εναλλακτικών επενδυτικών προϊόντων.

Μάλιστα, πρόκειται για την τέταρτη επένδυση της Investcorp στον τομέα της τηλεματικής σε παγκόσμιο επίπεδο και η τέταρτη την Σκανδιναβία κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών.

Η ABAX, που ιδρύθηκε το 2003, αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τεχνολογικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη και κορυφαίο πάροχο τηλεματικών λύσεων στην Σκανδιναβία, αναπτύσσοντας εξελιγμένα συστήματα εντοπισμού στόλου οχημάτων, καταγραφής ηλεκτρονικών ταξιδιών, εξοπλισμού και ελέγχου οχημάτων, αλλά και συστήματα διαχείρισης παραγγελειοληψιών.

Από την πλευρά της, η Investcorp σχεδιάζει να υποστηρίξει τη διεθνή ανάπτυξη της ABAX, τόσο οργανική όσο και μέσω πρόσθετων εξαγορών, επεκτείνοντας την βάση των πελατών της σε καινούριες γεωγραφικές αγορές. Ιδιαίτερα σήμερα, που οι λύσεις τηλεματικής απολαμβάνουν σημαντική αποδοχή στην ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις