Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H CityCrop πήρε το βραβείο για τις “Έξυπνες Πόλεις” στα StartUp Europe Awards

Η πρωτοβουλία StartUp Europe Awards, η οποία προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υποστηρίζεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών και υλοποιείται από τον επιταχυντή StartUp Europe από το Ίδρυμα Finnova, ανακοίνωσε τα βραβεία για τις καλύτερες Ευρωπαϊκές Startups σε 10 κατηγορίες με την CityCrop να κερδίζει στην κατηγορία “Έξυπνες Πόλεις”. Άλλες ελληνικές συμμετοχές ήταν οι Convert Art, Phee, Nursify και Hopwave.

Τα StartUp Europe Awards εστιάζουν σε τοπικές, περιφερειακές και εθνικές προσπάθειες, προωθώντας την ανοιχτή καινοτομία και τη συνεργασία μεταξύ των διαφόρων φορέων των ευρωπαϊκών οικοσυστημάτων, μέσω της σύμπραξης ιδιωτικού-δημόσιου τομέα για την υποστήριξη των επιχειρηματιών. Εκτός αυτού, δημιουργεί ένα δίκτυο επαφών που θα επιτρέψει να εμπνεύσει και να δώσει ορατότητα σε όλες τις τοπικές νεοσύστατες επιχειρήσεις έτσι ώστε, χρησιμοποιώντας αυτό το δίκτυο, να μπορούν να εξισορροπήσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους σε παγκόσμιο επίπεδο”, δήλωσε ο Juanma Revuelta, από την Finnova.

Οι νικητές των Βραβείων StartUp Europe 2016 στις 10 κατηγορίες είναι: Robocamp (Δημιουργική κατηγορία), Tespack (Ενέργεια), INZMO (Fintech), Windcity (Πράσινη ανάπτυξη), NeuronGuard (Υγεία), VyzVoice (ICT), CityCrop (Έξυπνες Πόλεις) TempBuddy (Κοινωνική), Waynabox (Τουρισμός ) και APSU (Νερό).

Οι Ekuore (Υγεία), Human Surge (Κοινωνική) και APATEQ (Νερό) έλαβαν τα Extraordinary Awards, ένα ειδικό βραβείο που δημιουργήθηκε για να αναγνωρίσει την προσπάθεια των Startups οι οποίες έφτασαν κοντά διάκριση. 

Η Startup Audified Reality από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) κέρδισε το βραβείο «Καλύτερος Ευρωπαίος Γείτονας StartUp Europe Award».

Η Waynabox έλαβε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο επιτάχυνσης ύψους 10.000 € από την Amadeus για να συνεχίσει τη διεθνοποίησή της το 2018, από την Elizabeth Aston , Ανώτερη Σύμβουλο Βιομηχανικών Υποθέσεων. Η Amadeus επενδύει συνεχώς στην καινοτομία με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 4 δισεκατομμύρια τα τελευταία 10 χρόνια. Καινοτομία είναι να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά – έχοντας ένα διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο – μια διαφορετική προσέγγιση στην εξυπηρέτηση των πελατών και αυτό είναι που κάνει το Waynabox”, δήλωσε η Aston.

Η APSU έλαβε επίσης ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο επιτάχυνσης 10.000 ευρώ για την παρουσίαση του έργου της σε διαφορετικές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες όπως το LIFE ή το EUROSTARS. Το βραβείο παραδόθηκε από τον Rafael Páez Santana, σύμβουλο καινοτομίας και απασχόλησης από το Cabildo de Fuerteventura.

Ο Επίτροπος Ερευνών, Επιστήμης και Καινοτομίας, Carlos Moedas, παρέδωσε το βραβείο της κατηγορίας ICT στην VyzVoice. Θέλω να δημιουργήσω το είδος του περιβάλλοντος στο οποίο μπορεί να ανθίσει το επιχειρηματικό πνεύμα […] Οι επιχειρηματίες είναι  τα αστέρια, είμαστε εκεί για να τους βοηθήσουμε και να τους υποστηρίξουμε”, δήλωσε ο Moedas. 

Ο Αντιπρόεδρος για την Επικοινωνία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Gonçalo Lobo Xavier, ο οποίος απένειμε το βραβείο για τις κατηγορίες Fintech και Τουρισμού, θεωρεί τα «StartUp Europe Awards» έναν πολύ ενδιαφέρον τρόπο για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την ποιότητα των σχετικών προσπαθειών στην Ευρώπη. Έχουμε πολύ καλά παραδείγματα λύσεων που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο και αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα όταν μιλάμε για καινοτομία, επιστήμη και επιχειρηματικότητα: να απευθυνθούμε στους πολίτες! »

Το «Best Public Administration for Startups» είναι ένα πρωτοποριακό βραβείο που αποσκοπεί στην αναγνώριση των καλύτερων προγραμμάτων ή δημόσιων υπηρεσιών υποστήριξης επιχειρηματιών και καινοτομίας σε κατηγορίες δήμων, επαρχιών και περιφερειών.

Ο νικητής στην κατηγορία του δήμου είναι η Λισαβόνα.
Στην κατηγορία της επαρχίας είναι η Consorcio Zona Franca de Vigo της Ισπανίας.
Σ
την κατηγορία της περιοχής είναι η περιοχή της Κεντρικής Δανίας .

Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , Antonio Tajani, έδωσε το βραβείο “Best Media Partner” στην τηλεοπτική εκπομπή Emprende της ισπανικής τηλεόρασης (RTVE) για τη δέσμευσή που έδωσε στη διάδοση της επιχειρηματικότητας και των νεοσύστατων επιχειρήσεων.

Οι νικητές θα έχουν πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα καθοδήγησης (για τη διεθνοποίηση, για ευρωπαϊκά κονδύλια όπως το SME Instrument με επιδοτήσεις 50 χιλιάδες € έως 2,5 εκατομμύρια ευρώδιεθνή επικοινωνία, για τους νομικούς φραγμούς στην καινοτομία κλπ.) από το StartUp Europe Accelerator του Ιδρύματος Finnova, που θα τους επιτρέψει να ενισχύσουν τα σχέδιά τους σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις