Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Clean Tech Incubator με αρχική… “προίκα” 1,6 εκατ. λίρες από τον Δήμαρχο του Λονδίνου

Στην δημιουργία ενός Clean Tech Incubator με την ονομασία Better Futures και αρχικά κεφάλαια της τάξεως του 1,6 εκατ. λιρών, που θα αποσκοπεί αφενός μεν στην ανάπτυξη ενός νέου καθετοποιημένου Startup Cluster και αφετέρου δε στην παροχή ενός πλαισίου στο οποίο θα αναπτυχθούν χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα και προϊόντα “καθαρής” τεχνολογίας τα οποία θα στοχεύουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των αιτίων και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan.

Sadiq Khan_002_702336
Μέσω της συγκεκριμένης κίνησης, ο τελευταίος επιθυμεί – μεταξύ άλλων – να προκύψουν ιδέες και λύσεις που θα συμβάλουν στην βελτίωση μιας σειράς “ανοικτών” ζητημάτων, όπως λ.χ. της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του μέλλοντος των μεταφορών, της στέγασης κ.ά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το Better Futures, που χρηματοδοτείται εν μέρει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (European Regional Development Fund), αναμένεται να υποστηρίξει 100 μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Clean Tech και οι οποίες θα εδρεύουν στο Λονδίνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις