Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Όταν 30 αμερικανικές τράπεζες συμμαχούν απέναντι στη PayPal “υπάρχει θέμα”!

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Apple ότι θα προσφέρει μεταφορές χρημάτων P2P στο iOS 11, πάνω από 30 αμερικανικές τράπεζες ανακοίνωσαν την υπηρεσία Zelle Pay, μέσω της οποίας οι χρήστες των τραπεζικών εφαρμογών των τραπεζών θα μπορούν να στέλνουν άμεσα χρήματα και να πραγματοποιούν πληρωμές ανάμεσα στα 86 εκατ. πελατών των τραπεζών.

Το μόνο που χρειάζεται για να στείλει κάποιος χρήματα σε κάποιον άλλον είναι να γνωρίζει το email του, όπως συμβαίνει σε όλες τις σχετικές FinTech υπηρεσίες όπως το Venmo του PayPal αλλά αυτές των τραπεζών, ελληνικών και ξένων.

Προς το παρόν δεν υπάρχει αυτόνομη εφαρμογή αλλά η υπηρεσία προσφέρεται μέσα από τα τραπεζικά Apps κάθε συμμετέχουσας τράπεζας όπως προαναφέραμε. Φυσικά θα υπάρξει και αυτόνομη εφαρμογή προς το τέλος του έτους.

Το μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με το Venmo και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες είναι ότι τα χρήματα πιστώνονται άμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραληπτών, κάτι που δεν συμβαίνει στις άλλες υπηρεσίες.

Η υπηρεσία Zelle Pay αναπτύχθηκε από την Early Warning, μια κοινοπραξία τραπεζών, η οποία προσφέρει χρηματοπιστωτικές και ρυθμιστικές υπηρεσίες.

Οι ελληνικές τράπεζες ανακοίνωσαν πρόσφατα μια υπηρεσία άμεσης υλοποίησης μεταφοράς χρημάτων μέσω εμβασμάτων και όλες προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες στις τραπεζικές τους εφαρμογές, οπότε είναι πολύ εύκολο να υλοποιήσουν μια αντίστοιχη FinTech υπηρεσία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις